Вечеряємо, як голлівудські зірки! Курка в молоці від героїні серіалу "Друзі"

Кортні Кокс, та сама Моніка із серіалу "Друзі", поділилася зі своїми шанувальниками рецептом найніжнішої курятини. Акторка готує її в незвичний спосіб – заливши молочно-лимонною сумішшю. Що з цього виходить – зараз розкажемо, зазначають Патріоти України.

Кортні Кокс здобула неймовірну популярність, зігравши Моніку Ґеллер у культовому серіалі "Друзі". Як і наша улюблена героїня (Моніка працювала шеф-кухарем), Кортні обожнює готувати й часто дивує близьких незвичними стравами. А ось і новий смаколик голлівудської зірки!

Курка, запечена в молоці з лимоном

Інгредієнти:

  • 1,5 кілограма курячої тушки;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 50 грамів оливкової олії;
  • ½ палички кориці;
  • 1 пучок свіжої шавлії;
  • 2 лимони;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 0,5 літра молока,
  • морська сіль, чорний перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  2. Приправте курку морською сіллю та чорним перцем.
  3. У великій каструлі з антипригарним покриттям або широкій пательні розтопіть вершкове масло та оливкову олію та обсмажте тут курку. Регулярно перевертайте птицю, щоб вона набула рівномірного кольору.
  4. Зніміть з вогню, покладіть курку на тарілку. Вилийте зайвий жир, який виник у каструлі та знову покладіть сюди курку.
  5. Додайте до птиці корицю, шавлію, лимон, часник та залийте все молоком.
  6. Готуйте курку в розігрітій духовці приблизно 1,5 години. Цедра лимона та молоко у поєднанні із куркою створять дивовижний соус.
  7. Для подачі м'ясо відокремте від кісток і розділіть між тарілками. Ложкою налийте велику кількість соку і приправте все сиром.
  8. Курку чудово доповнять шпинат та картопляне пюре.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...