Дотримання веганскої дієти може знизити ризик серцевих захворювань до 52%. Раціон має складатися переважно з продуктій рослинного походження. Різноманітні фрукти та овочі, цільнозернові, знежирені молочні продукти, риба без шкіри та курка, горіхи і боби допоможуть уникнути проблем зі здоров'ям у подальшому житті, передають Патріоти України.
І навпаки, дослідники радять молодим людям обмежити споживання насичених жирів, солі, червоного м'яса, солодощів і солодких напоїв, щоб запобігти серцевим нападам в середньому віці. Учені за Школи громадської охорони здоров'я Університету Міннесоти в Міннеаполісі досліджували раціон 5 тис. людей упродовж 32 років. Результати опублікували в журналі Американської кардіологічної асоціації, передає Daily Mail.
Дієта на рослинній основі може знизити кров'яний тиск, підвищити рівень холестерину і допомогти вам схуднути - все це фактори ризику серцевих захворювань.
За 32 роки спостереження дослідники виявили, що у 289 осіб, які брали участь в дослідженні і вживали у більшості продукти тваринного походження, розвинулися серцеві захворювання, зокрема серцевий напад, інсульт, серцева недостатність, серцевий біль у грудях або закупорка артерій. Також виявили, якщо кожен день з'їдати 50 г обробленого м'яса - бекон, шинка і ковбаси - ризик ішемічної хвороби серця збільшується на 18%.
Додавання солі в їжу — звичка, якої багато хто дотримується автоматично, не замислюючись про її можливі наслідки. Однак нещодавнє дослідження, проведене фахівцями Сіньцзянського медичного університету в Китаї, вказує на потенційний зв’язок між регулярн...
16 квітня за новим стилем (29 квітня за старим) вшановують пам'ять мучениць Агапії, Ірини, Ніки, Галини, Василини та багаїтьох інших. За юліанським календарем сьогодні вшановують преподобного Микиту Кесарійського. . ***. Агапія, Ірина та Хіонія жили ...