Велосипед сповільнює старіння? Ось про що говорить наука

Один із найкращих способів провести дозвілля - це активний відпочинок на свіжому повітрі. Зокрема, їзда на велосипеді є чудовим варіантом для фізичної активності, яка забезпечує ефективне тренування з меншим навантаженням на суглоби, передають Патріоти України.

Крім того, такий вид дозвілля доволі популярний та сприяє як фізичному, так і ментальному здоров'ю. Як регулярна їзда на велосипеді може уповільнити процес старіння, розповіли в Eat This, Not That.

Велосипед — тренування з низьким навантаженням

Їзда на велосипеді – це аеробне тренування, яке мало навантажує суглоби та підходить для зменшення тривожності і депресії. Вона може бути веселою, соціальною та легкою для впровадження у повсякденний розпорядок. Крім того, дослідження показали, що навіть 15 хвилин на велотренажері можуть позитивно вплинути на психічне здоров’я, знижуючи рівень гормону стресу — кортизолу.

Здорова аеробіка

Їзда на велосипеді — це аеробна вправа, яка є ефективним способом уповільнити старіння. Рекомендується щотижня приділяти близько 2 години 30 хвилин на помірно інтенсивні або 1 годину 15 хвилин на інтенсивні аеробні вправи. Велосипед покращує функцію серця і легенів, допомагаючи спалювати калорії та зміцнювати загальний стан здоров’я.

Їзда спалює багато калорій

Кількість калорій, які ви спалюєте під час їзди на велосипеді, залежить від вашої ваги та швидкості. Наприклад, людина вагою 57 кг, їдучи протягом 30 хвилин на швидкості 20 км/год, спалює близько 495 калорій, а на швидкості 19-22 км/год – 300 калорій. Чим інтенсивніше ви крутите педалі, тим більше калорій спалите.

Велосипед покращує баланс та координацію

Їзда на велосипеді покращує баланс, координацію і силу, а також знижує ризик переломів та менше навантажує суглоби. Регулярні тренування, навіть короткі, допомагають зміцнити серце, легені та кровоносні судини, одночасно спалюючи калорії.

Хобі, що допомагає насолоджуватись життям

Під час їзди на велосипеді ви можете насолоджуватися процесом, адаптуючи свої маршрути під власні вподобання. Почніть з місцевих доріжок, а потім відкривайте нові маршрути. Перед початком обов’язково проконсультуйтесь з лікарем, особливо якщо є проблеми з кістками або серцем. Не забудьте надіти шолом, перевірте велосипед, дотримуйтеся дорожніх знаків і забезпечте себе водою та сонцезахисним кремом.

А ви це знали? Чому досвідчені кулінари додають у котлети лише жовтки

п’ятниця, 23 серпень 2024, 6:12

Багато хто додає у фарш на котлети яйця, це досить традиційний підхід. Але мало хто знає, що ціле яйце робить м’ясні вироби сухі та жорсткі. Все тому, що і м’ясо, і яйце має багато білка, а він під час смаження поглинає вологу та згортається, передають...

А ви це знали? Які яблука найкорисніші - червоні чи зелені

п’ятниця, 23 серпень 2024, 5:40

Яблука – це потужне джерело важливих мікроелементів для нашого організму, вони можуть замінити купу ліків, тому від них сама користь, передають Патріоти України. Фрукти містять близько 30 вітамінів та 150 корисних мікроелементів, тому це справжній супе...