Великдень не за горами! Ніжна та духмяна паска - цей рецепт вдасться кожній господині

Щоб правильно зустріти Великдень і приготувати гарний стіл, потрібні традиційні та смачні страви. Головна - це паска. Рецептів її чимало, але є такі, які перевірені часом та тисячами господинь, ділиться кулінарка Світлана Зиміна-Тринчій, передають Патріоти України.

Складники:
  • 1 кг борошна
  • 400 г молока
  • 10 жовтків
  • 100 г дріжджів
  • 200 г маргарину
  • 300 г цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • цедра лимону
  • 100 г родзинок

Приготування:

Опара: молоко, 100 г цукру, 200 г муки, дріжджі. Поставити в тепле місце

Тісто:

Додати до готової опари цукор, жовтки, сіль, борошно. Вимісити. Додати родзинки і цедру. Вимісити до однорідної маси. Влити охолоджений маргарин. Вимісити. Поставити в тепле місце на 10−15хв. Ще раз прим'яти руками і дати зійти. Розкласти в форми.

Поставити, щоб підросло. Випікати 10 хв при 200 градусах, потім температуру знизити до 170 градусів і пекти близько 50 хв.

А ви це знали? Час сніданку має значення - ось коли їсти, щоб організм спалював жир

неділя, 14 грудень 2025, 10:59

Багато людей стикаються з проблемою позбавлення від надлишкових кілограмів. Часто це пов’язано не лише з кількістю спожитої їжі, а й з тим, в яку пору доби ми сідаємо за стіл. Виявляється, час прийому їжі має вагоме значення, особливо коли йдеться про ...

Не втрачайте часу! Що робити, якщо вашу валізу загубили в аеропорту після перельоту

неділя, 14 грудень 2025, 9:57

Перспектива того, що ваш багаж не прибуде разом з вами до місця призначення відпустки, справді жахлива, особливо якщо у вас немає чогось на кшталт AirTag для відстеження, передають Патріоти України. Експертка з подорожей Стейсі Гамільтон розповідає про...