Весь секрет у начинці! Як приготувати незвичайні котлети

Багатьом вже набридли звичайні котлети і хочеться чогось нестандартного та смачного, передають Патріоти України.

Урізноманітнити меню можна, якщо почати експериментувати з різними начинками. Найпопулярнішим варіантом є сирна начинка.

Інгредієнти:

• 0,5 склянки молока (приблизно 100 гр.);
• 100 грам панірувальних сухарів;
• 1 ч.л. сушений мелений часник;
• 100 грн. твердого сиру (такий сир легко нарізати і при цьому добре плавиться);
• 0,5 ч. л. солі;
• 500 грн. курячого філе (грудка без шкірки);
• 1 ст. л. соняшникової (або іншої рослинної) олії 200 гр.;
• м’якуша батона;
• 1 дрібка чорного меленого перцю;
• 6 ст. л. вершкового масла для обсмажування

Приготування:

Куряче філе потрібно нарізати невеличкими шматочками і пропустити через м’ясорубку або подрібнити в кухонному комбайні, що, звичайно ж, на порядок зручніше.

З батона зріжте скоринку, а м’якуш замочіть у молоці і зачекайте, доки хліб не стане м’яким.

Додайте розмочений батон у фарш.

Всю масу потрібно буде перемішати до досягнення нею стану однорідності. Всипте сіль, перець та сушений часник і знову ретельно перемішайте. Фарш для котлет готовий. Тепер почнемо безпосередньо їх формування.

Озброївшись столовою ложкою, візьміть невелику кількість фаршу (приблизно об’ємом зі столову ложку) і зліпіть невеличкі котлети з нього.

Щоб м’ясо не прилипало до рук, поставте поряд невелику миску з водою та регулярно зволожуйте руки. Так котлети і ліпитимуться швидше, і виглядатимуть акуратніше.

Зробіть у всіх котлетах невелику вм’ятину пальцями, покладіть туди шматочок сиру по розміру котлети і загорніть сир у м’ясо, щоб його не було видно.

У невеликій антипригарній сковороді розтопіть вершкове масло.

Обваляйте котлети в панірувальних сухарях або манці і обсмажуйте з обох боків приблизно по 5 хвилин.

Далі викладіть вже трохи підсмажені котлети в вогнетривку ємність і поставте в розігріту до 180 С духовку.

До закінчення приготування вам знадобиться ще п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Котлети подавати до столу потрібно гарячими. Ніжне куряче м’ясо у поєднанні з розтопленим сиром створюють неповторний смаковий тандем.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...