В'ялена вишня відрізняється від замороженої або консервованої. У випічці, кремі або желейних десертах вона радує своїм кисло-солодким смаком, передають Патріоти України.
Спочатку ягоди проварюють в сиропі, а потім просушують в духовці або спеціальній сушці. Хочете отримати на зиму смачний і корисний десерт до чаю? Тоді читайте далі.
Щоб отримати 500 гр в'ялених вишень вам знадобиться:
Приготування:
1) Вишню промийте під проточною водою. Ягоду з черв'ячками замочіть у підсоленій воді на 20 хвилин, потім злийте рідину і ще раз сполосніть чистою водою.
2) Вишню очистіть від кісточок і засипте цукром, залиште на 4-5 годин, щоб ягоди пустили сік і наситилися солодощами3) Процідіть сироп і вилийте його у велику каструлю, доведіть до кипіння.
4) Викладіть в сироп ягоди, помішуючи, тушкуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин. Знову дайте сиропу стекти.
5) Сироп можна закатати в стерилізовану банку або відразу використовувати в приготуванні десертів, наприклад просочити їм бісквіт.
6) Застеліть деко пергаментом для випічки, викладіть на нього вишню в один ряд. Постарайтеся розташувати ягоди так, щоб вони не стикалися одна з одною.
7) Відправте вишню в розігріту до 80 градусів духовку і вяльте з відчиненими дверцятами протягом 1,5 годин.
8) Потім знизьте температуру до 50 градусів і томіть ягоди ще 2,5 години.
Зберігайте в'ялену вишню в скляних банках в прохолодному місці, можна в холодильнику.
Додавайте ці ягоди у пироги, пиріжки та торти. Або ж їжте замість цукерок разом з чаєм.
Приємного апетиту.
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...
Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...