В'ялена вишня на зиму: Ось кращий домашній рецепт!

В'ялена вишня відрізняється від замороженої або консервованої. У випічці, кремі або желейних десертах вона радує своїм кисло-солодким смаком, передають Патріоти України.

Спочатку ягоди проварюють в сиропі, а потім просушують в духовці або спеціальній сушці. Хочете отримати на зиму смачний і корисний десерт до чаю? Тоді читайте далі.

Щоб отримати 500 гр в'ялених вишень вам знадобиться:

  • 2,5 кг вишні;
  • 1 кг цукру.

Приготування:

1) Вишню промийте під проточною водою. Ягоду з черв'ячками замочіть у підсоленій воді на 20 хвилин, потім злийте рідину і ще раз сполосніть чистою водою.

2) Вишню очистіть від кісточок і засипте цукром, залиште на 4-5 годин, щоб ягоди пустили сік і наситилися солодощами3) Процідіть сироп і вилийте його у велику каструлю, доведіть до кипіння.

4) Викладіть в сироп ягоди, помішуючи, тушкуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин. Знову дайте сиропу стекти.

5) Сироп можна закатати в стерилізовану банку або відразу використовувати в приготуванні десертів, наприклад просочити їм бісквіт.

6) Застеліть деко пергаментом для випічки, викладіть на нього вишню в один ряд. Постарайтеся розташувати ягоди так, щоб вони не стикалися одна з одною.

7) Відправте вишню в розігріту до 80 градусів духовку і вяльте з відчиненими дверцятами протягом 1,5 годин.

8) Потім знизьте температуру до 50 градусів і томіть ягоди ще 2,5 години.

Зберігайте в'ялену вишню в скляних банках в прохолодному місці, можна в холодильнику.

Додавайте ці ягоди у пироги, пиріжки та торти. Або ж їжте замість цукерок разом з чаєм.

Приємного апетиту.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...