В'ялена вишня відрізняється від замороженої або консервованої. У випічці, кремі або желейних десертах вона радує своїм кисло-солодким смаком, передають Патріоти України.
Спочатку ягоди проварюють в сиропі, а потім просушують в духовці або спеціальній сушці. Хочете отримати на зиму смачний і корисний десерт до чаю? Тоді читайте далі.
Щоб отримати 500 гр в'ялених вишень вам знадобиться:
Приготування:
1) Вишню промийте під проточною водою. Ягоду з черв'ячками замочіть у підсоленій воді на 20 хвилин, потім злийте рідину і ще раз сполосніть чистою водою.
2) Вишню очистіть від кісточок і засипте цукром, залиште на 4-5 годин, щоб ягоди пустили сік і наситилися солодощами3) Процідіть сироп і вилийте його у велику каструлю, доведіть до кипіння.
4) Викладіть в сироп ягоди, помішуючи, тушкуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин. Знову дайте сиропу стекти.
5) Сироп можна закатати в стерилізовану банку або відразу використовувати в приготуванні десертів, наприклад просочити їм бісквіт.
6) Застеліть деко пергаментом для випічки, викладіть на нього вишню в один ряд. Постарайтеся розташувати ягоди так, щоб вони не стикалися одна з одною.
7) Відправте вишню в розігріту до 80 градусів духовку і вяльте з відчиненими дверцятами протягом 1,5 годин.
8) Потім знизьте температуру до 50 градусів і томіть ягоди ще 2,5 години.
Зберігайте в'ялену вишню в скляних банках в прохолодному місці, можна в холодильнику.
Додавайте ці ягоди у пироги, пиріжки та торти. Або ж їжте замість цукерок разом з чаєм.
Приємного апетиту.
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...
Гадаєш, у тебе гострий зір і ти помічаєш усе? Перевір себе! Перед тобою візуальний тест, з яким 95% людей не справляються за 10 секунд, передають Патріоти України. На зображенні — десятки яєць. Одне з них має маленьку тріщинку. У тебе лише 10 секунд, щ...