
В'ялена вишня відрізняється від замороженої або консервованої. У випічці, кремі або желейних десертах вона радує своїм кисло-солодким смаком, передають Патріоти України.
Спочатку ягоди проварюють в сиропі, а потім просушують в духовці або спеціальній сушці. Хочете отримати на зиму смачний і корисний десерт до чаю? Тоді читайте далі.
Щоб отримати 500 гр в'ялених вишень вам знадобиться:
Приготування:
1) Вишню промийте під проточною водою. Ягоду з черв'ячками замочіть у підсоленій воді на 20 хвилин, потім злийте рідину і ще раз сполосніть чистою водою.
2) Вишню очистіть від кісточок і засипте цукром, залиште на 4-5 годин, щоб ягоди пустили сік і наситилися солодощами3) Процідіть сироп і вилийте його у велику каструлю, доведіть до кипіння.
4) Викладіть в сироп ягоди, помішуючи, тушкуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин. Знову дайте сиропу стекти.
5) Сироп можна закатати в стерилізовану банку або відразу використовувати в приготуванні десертів, наприклад просочити їм бісквіт.
6) Застеліть деко пергаментом для випічки, викладіть на нього вишню в один ряд. Постарайтеся розташувати ягоди так, щоб вони не стикалися одна з одною.
7) Відправте вишню в розігріту до 80 градусів духовку і вяльте з відчиненими дверцятами протягом 1,5 годин.
8) Потім знизьте температуру до 50 градусів і томіть ягоди ще 2,5 години.
Зберігайте в'ялену вишню в скляних банках в прохолодному місці, можна в холодильнику.
Додавайте ці ягоди у пироги, пиріжки та торти. Або ж їжте замість цукерок разом з чаєм.
Приємного апетиту.
Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...
Кардіологи попереджають: картопляні чіпси - це не просто калорійна закуска, а серйозна загроза для серцево-судинної системи, передають Патріоти України. Навіть запечені чіпси не є безпечним варіантом — вони все одно містять багато рафінованих вуглеводі...