Вічна проблема: Експерти розповіли, чи важливо включати супи до раціону

Про те, наскільки важливо регулярно їсти супи, ми чуємо з самого дитинства. І це справді так.

Включення «перших страв» до раціону дійсно може принести користь здоров’ю, забезпечивши організм безліччю необхідних речовин. Крім того, регулярне вживання супів допомагає контролювати вагу і це науковий факт. Розповідаємо, чим насправді корисні супи і чому вам варто їх їсти якнайчастіше.

Почнемо з того, що вживання рідкої їжі значно знижує ризик зневоднення організму. Звичайно, тарілка супу не звільняє вас від необхідності випивати свою щоденну норму чистої води, але за статистикою люди, які регулярно їдять суп, менше страждають від нестачі рідини в організмі.

Якщо ви не дотримуєтеся рослинної дієти, намагайтеся варити бульйони з м’яса на кістках, щоб отримати додаткову порцію колагену. Чим довше ви варитимете бульйон, тим вище в ньому буде концентрація колагену. Цей білок необхідний для підтримки здоров’я кісток і суглобів, а також для молодості та краси шкіри.

Дієтологи рекомендують варити супи з різноманітних інгредієнтів: додавати якнайбільше овочів різних квітів (за кожен колір відповідають певні речовини — чим «кольоровішим» вийде ваш суп, тим кориснішим він буде). Бобові забезпечать вас порцією рослинного білка та важливих мікроелементів, які покращують роботу мозку та знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Особливо корисні рибні супи – вони багаті не тільки на білок, але і безліччю вітамінів і омега-3 жирних кислот.

Суп – продукт абсолютно дієтичний. По-перше, наявність бульйону значно знижує калорійність страви на 100г. По-друге, все через ту ж рідину, суп швидше наповнює шлунок, забезпечує почуття насичення та знижує ризик переїдання, і, як наслідок, набору ваги. Згідно з дослідженням, опублікованим у науковому журналі PLOS ONE, люди, які регулярно вживають супи, на 40% менше схильні до проблем із зайвою вагою.

А ви це знали? Чи може боліти голова від кондиціонера і як цього уникнути

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:53

Кондиціонер - справжній порятунок у літню спеку. Він дарує прохолоду, створюючи комфортний мікроклімат у приміщенні. Однак, як і будь-який інший пристрій, він має свої недоліки. Одним із них є головний біль, на який часто скаржаться люди, що використов...

А ви це знали? Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:12

передають Патріоти України. Фарш використовується для приготування різних смачних страв, . На його основі готують котлети, пельмені, фаршировані перці, голубці та інші традиційні страви. Найчастіше кулінари рекомендують самостійно готувати фарш із м’яс...