Вічний вибір гурманів - чай чи кава? Ось який напій корисніший для здоровʼя

Кава та чай - найпопулярніші напою у світі. Вони обидва мають як переваги для здоровʼя, так і недоліки. Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він наголосив, що вибір між двома напоями - особистий вибір кожного, передають Патріоти України.

Кава: плюси та недоліки

Плюси: кава містить кофеїн, який допомагає покращити когнітивні функції, підвищити пильність, енергію та метаболізм.

Мінуси: кава не лише має насичений смак, для деяких вона може бути кислою, а тому викликати проблеми з травленням, а саме кислотний рефлекс або печію. Ба більше, напій може порушити сон та викликати тривогу.

Чай: плюси та недоліки

Плюс: чай містить антиоксиданти, вони можуть допомогти захистити від клітинних пошкоджень і можуть знизити ризик деяких хронічних захворювань. Також напій містить менше кофеїну, ніж кава, а тому не може викликати занепокоєння та тривогу.

Мінуси: чай може мати тонший смак, що може не подобатися деяким людям. Крім цього, через низький вміст кофеїну чай не надає такого ж рівня енергії та пильності, як кава.

Лікар додав, що вибір між чаєм та кавою є особистим. Для цього потрібно враховувати власні потреби. Проте і кава, і чай можуть бути частиною здорового харчування у помірних кількостях.

А ви це знали? Чому не можна помішувати рис під час варіння

субота, 29 червень 2024, 8:08

Багато господинь намагаються приготувати смачний та розсипчастий рис. Але не завжди це виходить, передають Патріоти України. . Рисова каша дуже корисна, вона є чудовим варіантом, оскільки надовго дає почуття ситості. Готується страва дуже просто, проте...

Не плутайте! Ці українські прізвища помилково вважають російськими, хоча вони належали козакам

субота, 29 червень 2024, 7:47

Такі родові імена носили українські козаки, що підтверджено документально, передають Патріоти України. Перша згадка про родові імена із суфіксами -ов(-ова), -ев(-ева) датується ще 1638 роком. А це означає, що такі прізвища не є російськими. Багато люде...