Від катишок не залишиться ні сліду: Як прати речі, щоб не з’являлися "ковтуни"

Так приємно купувати нові речі. Однак, нікому не подобається, коли на них з’являються катишки. Вони відразу псують зовнішній вигляд одягу. Проте, ніхто не замислюється, чому вони з’являються. Раніше ми вже розповідали, як прати рушники, щоб вони довго залишалися м’якими. Тепер поговоримо про те, як запобігти появі катишок, передають Патріоти України.

До неприємного вигляду речей можуть призвести багато чинників. Це і неправильне зберігання речей в шафі, і неправильне їх прання. Про це розповіли на life-ukr.uaportal.

Як запобігти появі ковтунів на одязі

Сортування одягу перед пранням. Слід зібрати разом делікатні та синтетичні тканини. Їх треба прати окремо. Якщо цього не робити, ворсинки від важких тканин переносяться на ці.

Вивертання одягу. Перед тим, як класти речі у пралку, слід їх вивернути. Таким чином зовнішні поверхні одягу не будуть збирати нас себе ворс. Також можна використовувати спеціальний мішок для делікатних речей.

Правильний режим прання. Що вищі температури води та більше обертів під час віджиму, то більша ймовірність того, що на одязі з’являтимуться катишки. М’які цикли прання та нижча температура мінімізують катишки.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...