Від нагару та жиру не залишиться сліду - лайфхак, завдяки якому чайник сяятиме

Чайник - один з найпоширеніших приладів на кухні, і він швидко вийде з ладу без регулярного чищення. Важливо не тільки прибирати накип усередині чайника, а й чистити його зовні, передають Патріоти України.


Чайники, які ми використовуємо на газовій плиті, особливо схильні до утворення плям і жирних слідів, але є способи позбутися їх назавжди.

Про лайфхак з очищення чайника пише видання Express. Декілька підручних засобів допоможуть вам позбутися нагару, слідів від жиру та інших забруднень. Що важливо, вони стоять копійки, а деякі, напевно, вже знаходяться на вашій кухні.

Для очищення чайника використовуйте суміш звичайного оцту, засоби для миття посуду та харчової соди. Перед початком роботи завжди надягайте рукавички, щоб захистити шкіру від води, жиру та олії.

Для початку наповніть велику миску гарячою водою і додайте трохи засобу для миття посуду. Помістіть чайник, що пригорів, у воду і дайте на замочування мінімум 20 хвилин. Якщо у вас є час, краще залишити прилад в розчині на пару годин. Після того, як чайник замочиться, насипте у воду півсклянки харчової соди і спостерігайте, як вона шипить. Візьміть вологу губку або щітку і видавіть трохи засобу для миття посуду, щоб видалити стійкі плями. Чайник у цей час має перебувати у воді.

Для слідів, які не видаляються методом замочування та чищення, використовуйте оцет. Для цього ви можете або покрити поверхню харчової содою та полити її оцтом, або приготувати пасту для точкової обробки чайника. Додайте кілька крапель оцту в одну чашку харчової соди, доки не вийде густа паста. Після нанесення потрібно буде почекати деякий час, доки не відбудеться хімічна реакція. Потім змийте засіб.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...