Від накипу не залишиться і сліду: ТОП-3 простих засоби, які чудово чистять чайник

Вапняний наліт, що накопичується всередині чайника, означає, що для нагрівання води в ньому потрібно більше енергії, що призводить до більш високих рахунків за "комуналку". Тож регулярне чищення чайника - обов’язкове. До того ж воно не вимагає великих зусиль, передають Патріоти України.

Як пише видання Express, чайник є одним з найчастіше використовуваних приладів на кухні, тому його слід ретельно чистити не рідше одного разу на місяць. У цьому допоможе один лайфхак із найпростішими підручними продуктами, швидше за все, вони вже є на вашій кухні.

Хоча існує безліч продуктів, спеціально призначених для боротьби з вапняним нальотом, впоратися з накипом у чайнику можна без "хімії". Є три екологічно чисті засоби для очищення чайника, а саме:

  1. лимонна кислота
  2. лимони
  3. оцет

Що потрібно зробити, щоб видалити накип у чайнику:

  • Наповніть чайник водою наполовину, а потім додайте 20 мл оцту, або лимонної кислоти, або нарізаного лимона. Прокип’ятіть.
  • Якщо на носику чайника утворився вапняний наліт, візьміть шматок кухонної серветки, рясно збризкайте оцтом, а потім оберніть навколо носика. В якості альтернативи надягніть на нього половинку лимона.

Справа в тому, що оцет, лимонна кислота та лимони добре справляються з вапняним нальотом завдяки високому рівню кислотності.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...