Від накипу не залишиться і сліду: ТОП-3 простих засоби, які чудово чистять чайник

Вапняний наліт, що накопичується всередині чайника, означає, що для нагрівання води в ньому потрібно більше енергії, що призводить до більш високих рахунків за "комуналку". Тож регулярне чищення чайника - обов’язкове. До того ж воно не вимагає великих зусиль, передають Патріоти України.

Як пише видання Express, чайник є одним з найчастіше використовуваних приладів на кухні, тому його слід ретельно чистити не рідше одного разу на місяць. У цьому допоможе один лайфхак із найпростішими підручними продуктами, швидше за все, вони вже є на вашій кухні.

Хоча існує безліч продуктів, спеціально призначених для боротьби з вапняним нальотом, впоратися з накипом у чайнику можна без "хімії". Є три екологічно чисті засоби для очищення чайника, а саме:

  1. лимонна кислота
  2. лимони
  3. оцет

Що потрібно зробити, щоб видалити накип у чайнику:

  • Наповніть чайник водою наполовину, а потім додайте 20 мл оцту, або лимонної кислоти, або нарізаного лимона. Прокип’ятіть.
  • Якщо на носику чайника утворився вапняний наліт, візьміть шматок кухонної серветки, рясно збризкайте оцтом, а потім оберніть навколо носика. В якості альтернативи надягніть на нього половинку лимона.

Справа в тому, що оцет, лимонна кислота та лимони добре справляються з вапняним нальотом завдяки високому рівню кислотності.

Це може здивувати! ТОП- 8 здорових продуктів, які можуть бути токсичними

п’ятниця, 31 січень 2025, 18:50

Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...