Від цього підживлення малина буде розміром з абрикос - терміново записуйте рецепт

Не секрет, що головною метою всіх садівників є отримання хорошого врожаю. Це стосується і дуже смачною та улюбленої всіма ягоди - малини. Чим підгодувати малину під час цвітіння і плодоношення - розповімо в матеріалі, передають Патріоти України.

Чим підгодувати малину влітку для хорошого врожаю - зверніть увагу

Щоб отримати велику кількість великих ягід, вкрай важливо знати, чим підгодувати літню малину. У цей період на рослині починають активно зав'язуватися плоди, і їм необхідні сили. Тому влітку малину треба удобрювати каліє - і азотовмісними речовинами, тобто тими, які використовувалися в період цвітіння.

Азотні добрива треба вносити до формування самих ягід: сечовину або аміачну селітру висипати між малиновими кущами, заглиблюючи їх трохи в землю.

З настанням періоду плодоношення потрібно забути про азот (коров'як або пташиний послід) для добрива рослин. Краща підгодівля для малини на даний період часу - компост, який використовується як шар мульчі в кілька сантиметрів. Також ефективним буде калійний сульфат: беремо 40 грам в 10 літрів води для поливу одного квадратного метра.

Застосування добрива для малини ремонтантної влітку принципово не відрізняються, хіба що можна взяти для підгодівлі нітрофоску: близько 40 грам на 10 літрів води для квадратного метра.

Підживлення малини з весни до осені - важливий момент

Обов'язково потрібно пам'ятати, що підгодівля малини по місяцях грунтується на циклах її дозрівання. Опишемо основні:

  • Вперше вона проводиться навесні - ідеально підійде суперфосфат, селітра або попіл.
  • Допомогти рослиною треба влітку перед формуванням квіток і плодів, тим більше в тому випадку, якщо підгодівля навесні була неефективною або несвоєчасною.
  • Підгодовувати малину в обов'язковому порядку і вкрай важливо потрібно і восени. Через плодоношення кущі витрачають необхідні цілющі речовини. Якщо запас ресурсів малини не поповнити, то на наступний рік про рясний урожай ягід можна забути або ж рослини взагалі не переживуть зиму.

Тепер, коли ви знаєте, чим підгодувати малину, щоб було багато ягід, а урожай порадував, використовуйте ці поради і не забувайте ключові рекомендації.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...