Від цвілі нічого не залишиться - два підручні засоби замінять агресивну хімію


Через підвищену вологість у будинку може з’являтися не тільки конденсат на вікнах, а й пліснява. На щастя, вирішити проблему можна без дорогої побутової хімії. Щоб очистити поверхні від плісняви, скористайтеся альтернативними підручними. Про ефективні лайфхаки пише Express, передають Патріоти України.


Як позбутися цвілі за допомогою оцту

Так, оцет — один з найбільш ефективних і доступних способів без зайвого клопоту прибрати цвіль. Оцтова кислота перешкоджає росту грибка та ефективно вбиває бактерії у пористих поверхнях.

Щоб видалити плісняву, просто змішайте одну частину оцту й одну частину води в порожній пляшці з розпилювачем і нанесіть на уражену ділянку. Залиште місце на пару годин, результат буде блискучим.

Як видалити грибок лимонним соком

Лимонний сік не менш якісно бореться з пліснявою, завдяки антибактеріальним та антисептичним властивостям. Натуральний продукт чудово замінить токсичні побутові засоби проти грибка.

Для знищення цвілі вичавіть сік п’яти лимонів і змішайте їх у пульверизаторі з водою. Розпорошіть на постраждале місце і залиште на 10 хвилин, а потім витріть сухою тканиною, змоченою в теплій воді.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...