Від жовтих плям не залишиться сліду: ТОП-4 "бабусині" трюки, щоб відбілити речі

Жовті плями можуть покривати одяг, постільну білизну та навіть подушки. Піт, косметичні засоби і не тільки спричиняють негарний відтінок тканини, проте це виправлять перевірені часом трюки, передають Патріоти України.

Якщо потрібно позбутися жовтизни на речах, зверніть увагу на "бабусині" лайфхаки. Порадами, якими багато років користуються домовласники, ділиться Ukr.media.

Як випрати жовті плями

  • Перекис

Дієвий засіб для відбілювання виробів — перекис водню. Просто додайте півсклянки рідини в таз із водою. У цьому розчині замочіть на 20 хвилин пожовклі простирадла і наволочки. Прополощіть постільну білизну, її колір знову стане білим.

  • Харчова сода та оцет

Комбінація цих підручних засобів допоможе позбавитися жовтизни на одязі. Змішайте соду й оцет у рівних частинах і додайте у воду із забрудненими речами. Якщо ви почуєте шипіння, не переживайте, така реакція є нормальною. Потримайте білизну в розчині, а потім помістіть у пральну машину, щоб прибрати запах оцту.

  • Лимонна кислота

Жовті плями миттєво посвітлішають, якщо використовувати лимонну кислоту. Необхідно додати порошок у воду з речами та протримати їх там протягом 15 хвилин

  • Марганцівка

Якщо ви зіткнулися з проблемою сірих простирадл, то виручить популярний аптечний засіб. Слабкий розчин марганцівки з пральним порошком спрацюють чудово і вибілять речі лише за кілька годин.

Дачникам на замітку! Урожай огірків буде більший у рази - допоможуть три добрива

середа, 21 травень 2025, 9:57

Огірок, як відомо, на 95% складається з води. А от решта 5% – це корисні поживні речовини, які рослина отримує із ґрунту. Саме тому для огірків так важливий не лише полив, але і підживлення, передають Патріоти України. У червні огіркова лоза переходить...

Не робіть помилок! Чому полуниця псується в морозилці

середа, 21 травень 2025, 9:49

Полуниця – одна з улюблених сезонних ягід, яку хочеться зберегти надовго. Проте часто трапляється, що після заморозки вона втрачає свій вигляд, смак і текстуру. Замість соковитої ягоди виходить м’яка водяниста маса. Щоб цього не сталося, потрібно знат...