Віденський шніцель: Простий рецепт ніжного м'яса в хрусткій скоринці - чоловіки точно оцінять

Шніцель - це найвідоміша австрійська страва, яку дуже легко приготувати вдома. Страва являє собою тонкий шматок м'яса (зазвичай яловичини) в паніровці з сухарями. М'ясо всередині шніцеля залишається соковитим і дуже ніжним. Прекрасним гарніром для такої відбивної буде картопля фрі або овочі на грилі, передають Патріоти України.

Віденський шніцель з телятини

  • Теляча відбивна товщиною 0,8 см - 150 г.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець білий мелений.
  • Сухарі панірувальні - 50 г.
  • Масло топлене - 4 ст. л.

У три різних миски помістити борошно з сіллю і перцем, злегка розбовтане виделкою яйце і панірувальні сухарі. М'ясо відбити до 0,5 см і злегка вмочити спочатку в борошняну суміш, потім в яйце, а потім в панірувальні сухарі.

Розплавити в сковороді топлене масло. Шар масла в сковорідці повинен бути не менше 2 см. У добре розігріте масло опустити м'ясо і смажити по 2 хвилини з кожного боку. М'ясо повинно покритися золотистою скоринкою. Готовий шніцель викласти на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

Шніцель з курк

  • Курячі грудки - 200 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Борошно - 4 ст. л.
  • Панірувальні сухарі - 4 ст. л.
  • Рослинна олія - 30 г.
  • Сіль, мелений перець за смаком.

Куряче філе розрізати уздовж, не дорізаючи до кінця, щоб вийшов один великий шматок м'яса. М'ясо накрити харчовою плівкою і тонко відбити. У три різні миски насипати борошно, збите виделкою яйце з сіллю і перцем і панірувальні сухарі. Куряче м'ясо обваляти в борошні, потім в яйці і наприкінці в сухарях.

На сковороду налити достатньо масла і добре розігріти. У гаряче масло покласти м'ясо і обсмажити на сильному вогні з двох сторін по 1-2 хвилини з кожної. Потім зменшити вогонь і обсмажити шніцель ще по 3-4 хвилини з кожного боку.

Шніцель зі свинини

  • Свинина (тонкі свинячі стейки) - 8 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців, сушений часник, сушена паприка.
  • Олія рослинна (для смаження).
  • Яйце - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 1/2 скл.
  • Сухарі панірувальні - 3 ст. л.

Свинину відбити молотком з двох сторін, посолити і поперчити. У три різні миски насипати борошно з часником і паприкою, збите виделкою яйце і панірувальні сухарі. Кожен шматок м'яса обваляти спочатку в борошні з приправами, потім в яйці і в сухарях. На сковороді розігріти рослинну олію, обсмажити м'ясо по 4 хвилини з кожного боку на середньому вогні. Перед подачею викласти на тарілку, щоб прибрати зайвий жир.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...