Віденський шніцель: Простий рецепт ніжного м'яса в хрусткій скоринці - чоловіки точно оцінять

Шніцель - це найвідоміша австрійська страва, яку дуже легко приготувати вдома. Страва являє собою тонкий шматок м'яса (зазвичай яловичини) в паніровці з сухарями. М'ясо всередині шніцеля залишається соковитим і дуже ніжним. Прекрасним гарніром для такої відбивної буде картопля фрі або овочі на грилі, передають Патріоти України.

Віденський шніцель з телятини

  • Теляча відбивна товщиною 0,8 см - 150 г.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець білий мелений.
  • Сухарі панірувальні - 50 г.
  • Масло топлене - 4 ст. л.

У три різних миски помістити борошно з сіллю і перцем, злегка розбовтане виделкою яйце і панірувальні сухарі. М'ясо відбити до 0,5 см і злегка вмочити спочатку в борошняну суміш, потім в яйце, а потім в панірувальні сухарі.

Розплавити в сковороді топлене масло. Шар масла в сковорідці повинен бути не менше 2 см. У добре розігріте масло опустити м'ясо і смажити по 2 хвилини з кожного боку. М'ясо повинно покритися золотистою скоринкою. Готовий шніцель викласти на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

Шніцель з курк

  • Курячі грудки - 200 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Борошно - 4 ст. л.
  • Панірувальні сухарі - 4 ст. л.
  • Рослинна олія - 30 г.
  • Сіль, мелений перець за смаком.

Куряче філе розрізати уздовж, не дорізаючи до кінця, щоб вийшов один великий шматок м'яса. М'ясо накрити харчовою плівкою і тонко відбити. У три різні миски насипати борошно, збите виделкою яйце з сіллю і перцем і панірувальні сухарі. Куряче м'ясо обваляти в борошні, потім в яйці і наприкінці в сухарях.

На сковороду налити достатньо масла і добре розігріти. У гаряче масло покласти м'ясо і обсмажити на сильному вогні з двох сторін по 1-2 хвилини з кожної. Потім зменшити вогонь і обсмажити шніцель ще по 3-4 хвилини з кожного боку.

Шніцель зі свинини

  • Свинина (тонкі свинячі стейки) - 8 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців, сушений часник, сушена паприка.
  • Олія рослинна (для смаження).
  • Яйце - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 1/2 скл.
  • Сухарі панірувальні - 3 ст. л.

Свинину відбити молотком з двох сторін, посолити і поперчити. У три різні миски насипати борошно з часником і паприкою, збите виделкою яйце і панірувальні сухарі. Кожен шматок м'яса обваляти спочатку в борошні з приправами, потім в яйці і в сухарях. На сковороді розігріти рослинну олію, обсмажити м'ясо по 4 хвилини з кожного боку на середньому вогні. Перед подачею викласти на тарілку, щоб прибрати зайвий жир.

Це здивує! Хитрість кухарів, щоб їжа зберігалася в холодильнику втричі довше

п’ятниця, 9 травень 2025, 12:30

Як довше зберігати продукти продукти харчування в холодильнику, щоб потім їх не викидати? Як продовжити життя улюблених страв, передають Патріоти України. Ви, напевно, задавалися питанням, чому ваша їжа не зберігається так довго, як вам би хотілося, на...

Дачникам на замітку! Які рослини відлякують кліщів - ось що посадити на подвірʼї

п’ятниця, 9 травень 2025, 11:30

Весна — це пора оновлення та активного відпочинку на свіжому повітрі. Проте разом із цим зростає і ризик зустрічі з кліщами, які можуть переносити небезпечні хвороби, зокрема хворобу Лайма, передають Патріоти України. Щоб убезпечити себе та свою родину...