Відірватися неможливо! Аля-шаурма: Рецепт ледачого пирога з куркою і грибами в лаваші

Пропонуємо рецепт незвичайного пирога, який підкорює своєю простотою в приготуванні. При цьому поєднання інгредієнтів в ньому прості. Цей рецепт пирога з куркою і грибами воістину можна назвати ледачим, бо замість тіста в нього йде готовий вірменський лаваш, передають Патріоти України.

Інгредієнти пирога:

  • 750 г курячого філе
  • 200-250 г маринованих грибів
  • 250 г сиру моцарела
  • 2 вірменських лаваші
  • 0,5 ч. л. сушеного часнику
  • 0,5 ч. л. паприки
  • щіпка каррі
  • сіль, перець за смаком

Інгредієнти для заливки:

  • 4 яйця
  • 150 г йогурту або сметани
  • 1 ч. л. кунжуту
  • 50 г вершкового масла
  • 0,5 ч. л. солі

Приготування:

  1. У киплячій підсоленій воді відвари курку. При варінні курки не забудь додати парочку горошин чорного перцю і цибулю.
  2. Для приготування заливки змішай яйця зі сметаною або йогуртом. Посоли за смаком. На водяній бані розтопи вершкове масло і також додай його в заливку. Гарненько все перемішай.
  3. Для начинки готову курку наріж на дрібні шматочки. Сир натри на дрібній тертці, гриби наріж тонкими пластинами. На водяній бані розтопи вершкове масло. Трохи сиру відклади для посипання пирога.
  4. Перемішай спеції і посип ними куряче філе, а потім гарненько перемішай. Розділи начинку на 4 частини.
  5. Розділи лист лаваша на 2 частини, таким чином у тебе вийде 4 листи. На одну половину листа лаваша викладай четверту частину курки, грибів і сиру.
  6. Начинку розташовуй, не доходячи близько 2-3 сантиметрів до краю. Зверни лист рулетом у 2-3 прокрута, а потім підігни краї. В результаті у тебе повинен вийти рулетик з лаваша з начинкою. Теж саме виконай і з іншими листами лаваша.
  7. Кожен з рулетів розділи на 4 рівні частини. Застели пергаментним папером форму для запікання (26 або 24 сантиметри в діаметрі), а потім виклади на дно форми рулети з начинкою.
  8. Столовою ложкою розклади по рулетиках зверху заливку. Зверху посип сиром і кунжутом. Випікай пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом пів години.

Ось і все, пиріг з лаваша готовий. Смачного!

Щоб детальніше ознайомитися з рецептом, подивися відео:

Щоб не розізлити Вогняного Коня! Ось що не можна ставити на новорічний стіл

неділя, 21 грудень 2025, 13:10

Рік Вогняного Коня принесе динаміку та зміни, але цей покровитель вимагає особливої поваги під час святкування. Неправильне меню під час зустрічі Нового року може заблокувати фінансовий успіх та гармонію, пише ТСН, передають Патріоти України. Що не мож...

Варто знати! Скільки може зберігатись кутя і чи можна її викидати

неділя, 21 грудень 2025, 12:30

Кутя - одна з найсимволічніших страв української традиції. Її готують і подають у дні великих релігійних свят - насамперед на Святий вечір перед Різдвом, а також на Щедрий вечір і Водохреща, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ця страва гот...