Відкатні ворота своїми руками

Відкатні ворота - це сучасне та оптимальне рішення для налаштування доступу на територію. Оскільки, при відкритті, вони відкатуються вздовж паркану, це значно економить корисний простір, а також виглядає доволі гарно та сучасно.

Зробити відкатні ворота своїми руками цілком реально, якщо слідувати інструкціям і мати необхідні інструменти та матеріали. Ми, в свою чергу, допоможемо максимально спростити Ваші роботи та надати необхідні матеріали та професійну консультацію.

Основні кроки при створенні відкатних воріт

Планування та вимірювання

Визначте місце для розміщення воріт та виміряйте ширину проїзду, де встановлюватимуться ворота. Необхідно зауважити, що від проєму біля паркану відстань має бути рівна ширині 1,5 проєми для відкату воріт.

Закладна деталь та бетонування

До цього етапу треба віднестися досить відповідально, оскільки від нього надалі буде залежати плавний рух воріт. Закладна складається зі швелера та арматури. Швелер має бути доволі широким, щоб на ньому могли розміститися роликові каретки.
Після перевірки правильності встановлення закладної, необхідно провести бетонування.

Цегляна кладка стовпів та встановлення закладних деталей

Цегляну кладку стовпів з установкою закладних деталей для кріплення нащільників можна проводити після того, як фундамент набрав міцності.

Закладну деталь можна виготовити з куточка розміром 50мм х 50мм та арматури діаметром 8 мм. Її довжина повинна бути рівною половині ширини опори.

Для надійного кріплення нащільника на стовпі необхідно встановити три закладні деталі.

Креслення

Визначившись з розмірами воріт та з їх розміщенням необхідно зробити креслення. Ми пропонуємо Вам безкоштовне креслення до воріт з докладними специфікаціями необхідної кількості матеріалів по заданим Вами параметрам.

Виготовлення каркасу

Перед виготовленням каркасу стулки всі металеві елементи потрібно очистити від іржі, знежирити та покрити ґрунтовкою.

Несучий каркас воріт зручно і практично виготовляти з труб квадратного перерізу розміром 60мм х 40мм або 60мм х 30мм, а для додаткового каркасу використовувати труби 30мм х 20мм.

Також, необхідна напрямна рейка, вона кріпиться до стулки та з неї починається увесь набір каркаса.

Зібравши каркас, необхідно прошліфувати всі шви, проґрунтувати рами та пофарбувати в три шари.

Подивись! Виготовлення фурнітури для відкатних воріт - рекомендації по вибору

Кріплення фурнітури до каркасу

Фурнітура для відкатних воріт - це компоненти, які забезпечують правильне функціонування та безпечність. Зазвичай в комплект фурнітури входять:

  • роликові системи;
  • направляюча рейка;
  • добірні аксесуари.

Правильний вибір та встановлення фурнітури допоможуть продовжити термін служби воріт та забезпечити зручність та безпеку їх використання. Наші спеціалісти допоможуть правильно підібрати фурнітуру під параметри Ваших воріт.

Перевірка стулки на плавність руху та зашивка

Перевірте роботу воріт кілька разів, щоб переконатися, що вони працюють плавно і без проблем.

Далі необхідно провести зашивку стулки обраним матеріалом. Найчастіше ті, хто робить ворота своїми руками, використовують профнастил. Він є універсальним матеріалом, невеликий по вазі та, разом з тим, має гарні параметри міцності.

Встановлення комплекту автоматики (за бажанням)

Якщо ви плануєте автоматизувати відкриття та закриття воріт, встановіть двигун і підключіть автоматику відповідно до інструкцій виробника.

Допоможемо зробити відкатні ворота своїми руками!

На перший погляд, виготовлення воріт це доволі складний процес. Але, приділивши трохи часу на ознайомлення з етапами їх виготовлення, це вже не буде здаватися Вам так складно.

Наша компанія, в свою чергу, пропонує детальні відео по виготовленню воріт, щоб цей процес був зрозумілим для кожного! А наші спеціалісти нададуть Вам професійну консультацію та допоможуть в підборі необхідних елементів.

Ми обов’язково Вам допоможемо створити відкатні ворота своїми руками, щоб Ви могли зекономити та були впевнені в їх якості!

Як правильно запікати курку, щоб м’ясо залишалось соковитим та смачним

неділя, 7 липень 2024, 11:09

Запекти курку можна на раз-два. Така перша думка, коли бачиш її на прилавку в магазині. А потім починаєш готувати, дістаєш з духовки, а вона якась суха на смак, передають Патріоти України. Заливати потім м’ясо в тарілці — не варіант. Є велике бажання,...

Діти точно оцінять! Як приготувати сирні пончики в духовці за 35 хвилин

неділя, 7 липень 2024, 10:09

Приготуйте смачні та ніжні сирні пончики, які стануть відмінним перекусом або смаколиком до чаю. Вам знадобиться всього 35 хвилин, щоб потім насолоджуватися смаком, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Приготування:. Візьміть глибоку миску й зміша...