Відлякують покупців: Які зміни в будинку не слід проводити перед продажем

Провести невеликий ремонт перед продажем житла завжди хороша ідея. Вчасне усунення проблем і більш свіжий вигляд приміщень можуть суттєво підвищити вартість нерухомості. Але і тут можна наробити помилок, які не просто не піднімуть ціну, а можуть серйозно її збити, передають Патріоти України.

OBOZREVATEL поцікавився думкою експертів з нерухомості, щоби з’ясувати, яких типових помилок припускаються люди, готуючи своє житло до продажу. І от на що вони вказали.

Приховування оригінальних особливостей

Такі незвичайні для сучасної міської нерухомості конструктивні рішення, як каміни, арки, пічки, оригінальна ліпнина, тощо, надають житлу індивідуальності і можуть суттєво збільшувати його вартість. Якщо ж не просто модернізувати систему опалення в домі, але й прибрати з нього пічку чи камін, це зробить приміщення типовим, менш особливим. Нерідко подібні рішення можна знайти у містах на заході України, наприклад, у Львові чи Івано-Франківську. У регіоні багато старої австрійської забудови з автентичними елементами, які нерідко знищують самі власники. І експерти кажуть, що дарма. Якщо ж йдеться про арки, то вплинути на вартість можуть лише оригінальні архітектурні елементи такого типу, а не форми, накладені на проходи в новобудовах.

Зняття ванни

Так, зараз великої популярності набули душові кабіни. Вони недорогі у обслуговуванні і зручні у використанні. Але наявність ванни робить санвузол більш комфортним та розкішним. Чимало людей з радістю доплатять за можливість час від часу провести вечір, лежачи у теплій воді просто у себе вдома.

Усунення спальні

Формат студії, відкритого планування житла – вельми популярний зараз прийом у дизайні інтер’єрів. І він має свої переваги, адже збільшує життєвий простір. Справді, коли ми спимо, нам не так важливо – робимо ми це у просторій окремій кімнаті чи у невеличкому закутку, відділеному легкою перегородкою. Тому нерідко замовники прибирають таке приміщення, як спальня. Але це може знизити вартість квартири у момент продажу. Далеко не всі покупці будуть почуватись добре, якщо їхнє житло буде відкритим майданчиком без комфортного приватного закуточка із закритим доступом. Тому, якщо у вашій квартирі є окрема спальня, подумайте про те, щоби зберегти її.

Переобладнання горища

Якщо влаштувати на горищі додаткову спальню, це збільшить жилу квадратуру будинку і, відповідно, додасть до його вартості. Але такі кімнати не завжди бувають зручними. Влітку тут часто спекотно, восени і взимку може протікати дах, не завжди на таку висоту добре дістають опалення та водопостачання. І покупець, замість комфортного приміщення отримає зайву проблему. Ось чому до таких кімнат завжди ставляться з підозрою. Але, якщо ви всерйоз задумали переобладнати своє горище у житлове приміщення, переконайтесь, що ви можете провести всі роботи справді якісно.

Погано виконаний ремонт

Навіть косметичні зміни перед продажем житла потрібно проводити ретельно. Бо покупець точно буде простукувати підозрілі ділянки стін і пробувати фарбу на витривалість пальцем. Що вже казати про неякісно підігнані вікна та двері, халтурні перегородки та нашвидкуруч замазані щілини.

Надмірне прикрашання

Це здається парадоксальним, але знижувати вартість житла може як брак індивідуальності в інтер’єрі, як у першому пункті цього списку, так і її надмір. Надто сміливі кольори в оформленні, химерні архітектурні форми, дуже нестандартні рішення можуть відлякувати покупців. Бо не всі згодні ночувати у кулястій капсулі посеред відкритого простору і між темно-фіолетових стін у жовту та червону крапочку. Якщо зі стінами проблема вирішується простим перефарбовуванням, то з формами складніше – їх переформатування потребуватиме серйозного ремонту. Тому завжди думайте про майбутній продаж квартири, коли задумуєте щось настільки особливе.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...