Відмова від них може продовжити життя! ТОП-5 найшкідливіших продуктів для серця

Серцево-судинні хвороби є найчастішою причиною смертності у світі. На головний орган негативно впливають малорухливий спосіб життя та неправильне харчування, передають Патріоти України.

Кардіологи назвали топ-5 найшкідливіших продуктів для серця. Відмова від них може продовжити життя. За даними видання The Sun, є як мінімум п'ять продуктів, які є вкрай небезпечними для здоров'я.

Смажена їжа

Вчені 2021 року провели дослідження, яке встановило зв'язок вживання смаженої їжі з ризиком розвитку серцево-судинних захворювань. Медики порадили замість смаження запікати продукти в духовці – вони будуть не менш смачнішими, але кориснішими.

Чіпси

Закуска, яку багато хто любить, дуже шкідлива. У чіпсах величезна кількість насичених жирів, які перешкоджають нормальному кровообігу. Це призводить до утворення бляшок у судинах. В крайньому випадку можна приготувати чіпси самостійно. Наріжте картоплю слайсами, посоліть, додайте спеції та запечіть

Червоне м'ясо

Дослідники Департаменту здоров'я населення Оксфордського університету дійшли висновку, що вживання великої кількості червоного м'яса – свинини, яловичини, баранини – на 9% підвищує ризик розвитку ішемічної хвороби серця (найчастіша причина смерті людей у світі). М'ясо курки, кролика чи перепілки набагато корисніше.

Вершкове масло

У вершковому маслі багато насичених жирів, тому його вживання необхідно обмежити. Експерти в галузі харчування не радять смажити на ньому. Краще, якщо в раціоні переважатимуть рослинні жири, зокрема оливкова олія.

Морозиво

Заморожений йогурт буде кориснішим, тому що у ньому менше жиру, а відповідно і холестерину.

Ці фрази видають токсичних людей - впізнайте їх одразу

середа, 8 жовтень 2025, 23:10

Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...