Серцево-судинні хвороби є найчастішою причиною смертності у світі. На головний орган негативно впливають малорухливий спосіб життя та неправильне харчування, передають Патріоти України.
Кардіологи назвали топ-5 найшкідливіших продуктів для серця. Відмова від них може продовжити життя. За даними видання The Sun, є як мінімум п'ять продуктів, які є вкрай небезпечними для здоров'я.
Вчені 2021 року провели дослідження, яке встановило зв'язок вживання смаженої їжі з ризиком розвитку серцево-судинних захворювань. Медики порадили замість смаження запікати продукти в духовці – вони будуть не менш смачнішими, але кориснішими.
Закуска, яку багато хто любить, дуже шкідлива. У чіпсах величезна кількість насичених жирів, які перешкоджають нормальному кровообігу. Це призводить до утворення бляшок у судинах. В крайньому випадку можна приготувати чіпси самостійно. Наріжте картоплю слайсами, посоліть, додайте спеції та запечіть
Дослідники Департаменту здоров'я населення Оксфордського університету дійшли висновку, що вживання великої кількості червоного м'яса – свинини, яловичини, баранини – на 9% підвищує ризик розвитку ішемічної хвороби серця (найчастіша причина смерті людей у світі). М'ясо курки, кролика чи перепілки набагато корисніше.
У вершковому маслі багато насичених жирів, тому його вживання необхідно обмежити. Експерти в галузі харчування не радять смажити на ньому. Краще, якщо в раціоні переважатимуть рослинні жири, зокрема оливкова олія.
Заморожений йогурт буде кориснішим, тому що у ньому менше жиру, а відповідно і холестерину.
Дієтологу Джону Шарффенбергу — 101 рік, і він не тільки продовжує водити свою червону Toyota Prius, а і їздить усім світом, розповідаючи, як прожити довго і при цьому залишатися бадьорим, передають Патріоти України. Як пише Тoday, він не супергерой і н...
12 квітня за новим стилем (25 квітня за старим) вшановує пам'ять преподобного єпископа Василя Парійського, священномученика Зінона Веронійського та преподобного Ісаака Сиріна. За юліанським календарем вшановують преподобного Іоанна Ліствичника, нагадую...