Відмова від них може продовжити життя! ТОП-5 найшкідливіших продуктів для серця

Серцево-судинні хвороби є найчастішою причиною смертності у світі. На головний орган негативно впливають малорухливий спосіб життя та неправильне харчування, передають Патріоти України.

Кардіологи назвали топ-5 найшкідливіших продуктів для серця. Відмова від них може продовжити життя. За даними видання The Sun, є як мінімум п'ять продуктів, які є вкрай небезпечними для здоров'я.

Смажена їжа

Вчені 2021 року провели дослідження, яке встановило зв'язок вживання смаженої їжі з ризиком розвитку серцево-судинних захворювань. Медики порадили замість смаження запікати продукти в духовці – вони будуть не менш смачнішими, але кориснішими.

Чіпси

Закуска, яку багато хто любить, дуже шкідлива. У чіпсах величезна кількість насичених жирів, які перешкоджають нормальному кровообігу. Це призводить до утворення бляшок у судинах. В крайньому випадку можна приготувати чіпси самостійно. Наріжте картоплю слайсами, посоліть, додайте спеції та запечіть

Червоне м'ясо

Дослідники Департаменту здоров'я населення Оксфордського університету дійшли висновку, що вживання великої кількості червоного м'яса – свинини, яловичини, баранини – на 9% підвищує ризик розвитку ішемічної хвороби серця (найчастіша причина смерті людей у світі). М'ясо курки, кролика чи перепілки набагато корисніше.

Вершкове масло

У вершковому маслі багато насичених жирів, тому його вживання необхідно обмежити. Експерти в галузі харчування не радять смажити на ньому. Краще, якщо в раціоні переважатимуть рослинні жири, зокрема оливкова олія.

Морозиво

Заморожений йогурт буде кориснішим, тому що у ньому менше жиру, а відповідно і холестерину.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...