Відмовтесь, якщо хочете схуднути! ТОП-10 найгірших продуктів, що псують вашу талію

Мільйони людей по всьому світу страждають через надмірну вагу або навіть ожиріння. Причому надлишок жиру навколо лінії талії - є поширеним проблемним місцем для багатьох людей, які прагнуть мати підтягнуту та підтягнуту фігуру, передають Патріоти України.

Для досягнення успіху важливо регулярно виконувати вправи та збалансовано харчуватися, проте є ще один важливий фактор, який часто залишається непоміченим - це їжа, яку ми їмо. Дієтологи назвали найгірші продукт, яких варто уникати, пише видання Eat This Not That.

Солодкі пластівці

Ця їжа небезпечна тим, що наповнена рафінованим цукром і не має поживних речовин, що робить його типовим винуватцем збільшення ваги. Дослідження показують, що регулярне споживання доданого цукру підвищує ризик хронічних захворювань, включаючи ожиріння.

Ця страва може спричинити виникнення жиру на животі через високий вміст цукру, що призводить до різких стрибків рівня цукру в крові та подальшого викиду інсуліну. Часте вживання цих злаків може сприяти накопиченню жиру та переїданню, сприяючи збільшенню ваги.

Заморожені страви

Хоча вони і вважаються дуже зручними, проте вони наповнені консервантами, натрієм і прихованими калоріями, тому ці напівфабрикати можуть зірвати ваші зусилля схуднути. Крім того, дослідження показують, що регулярне вживання готових страв пов’язане з підвищеним ризиком ожиріння.

Зазначається, що заморожені страви можуть сприяти утворенню жиру в животі через підвищений вміст натрію, нездорових жирів і додавання цукру, що може призвести до збільшення ваги та затримки води. Більше того, відсутність основних поживних речовин і клітковини в цих стравах може призвести до зниження насичення, потенційно призводячи до переїдання та збільшення ймовірності накопичення жиру в області живота.

Підсолоджений йогурт

Ці йогурти вони часто містять доданий цукор, що сприяє утворенню жиру на животі. Саме це сприяє зростанню шкідливих бактерій і зменшує різноманітність корисних кишкових мікробів, що потенційно може призвести до запалення та збільшення ваги, включаючи абдомінальний жир.

Чіпси та сухарики

Незважаючи на популярність, ці хрусткі закуски є причиною розширення вашої талії, адже містять багато нездорових жирів, натрію та порожніх калорій. Варто не забувати, що перероблені харчові продукти, такі як чіпси та сухарики, значно сприяють небажаному збільшенню ваги, особливо жиру на животі, оскільки вони часто калорійні та мало поживних речовин. Ці закуски легко споживати надмірно через їх смак і відсутність ситості, що призводить до надмірного споживання калорій і підвищеного ризику збільшення ваги, особливо в поєднанні з малорухливим способом життя та нездоровими харчовими звичками.

Локшина швидкого приготування

Цей популярний продукт швидкого приготування містить шкідливі для здоров’я жири та натрій — два основні чинники здуття живота та збільшення ваги. Згідно з результатами досліджень, споживання локшини швидкого приготування підвищує ризик ожиріння та кардіометаболічного синдрому. Адже вона проходить високу обробку та часто містить багато нездорових жирів, натрію та порожніх калорій. У ній також не вистачає основних поживних речовин, таких як клітковина, через що ви можете почуватися незадоволеними та частіше переїдати, що призводить до надмірного споживання калорій і більшого ризику збільшення ваги.

Плавлений сир

Дієтологи попереджають про те, що різні види плавленого сиру багаті насиченими жирами та добавками, які можуть перешкодити вашому шляху до схуднення. Адже плавлені сири калорійно щільні та мають високий вміст жиру, зокрема трансжиру. При надмірному споживанні ці два фактори можуть сприяти запаленню та відкладенню жиру в області живота.

Пончики

Незважаючи на приємний смак, ці улюблені солодощі мають мінімальну поживну цінність і підвищують рівень цукру в крові, сприяючи накопиченню жиру. Подібна їжа для сніданку має високий вміст доданого цукру, нездорових жирів і рафінованих вуглеводів. Ці інгредієнти є калорійними та можуть призвести до різких стрибків рівня цукру в крові, викликаючи тягу та переїдання.

Протеїнові батончики

Вас може зацікавити:У чому переваги споживання горіхів

Вас може зацікавити:Чому короля Чарльза називають одним із найуспішніших художників Великої Британії. 5 фото картин, які це підтверджують

Ці популярні закуски зазвичай містять надмірну кількість цукру та нездорові добавки. Тому замість них обирайте закуски з високим вмістом білка, такі як горіхи, насіння або бобові. Дієтологи попереджають, що якщо їх споживати в надлишку або як частину незбалансованої дієти, вони можуть призвести до загального надлишку калорій і сприяти накопиченню жиру, включаючи жир на животі. Тому важливо ретельно вибирати протеїнові батончики, віддавати перевагу тим, що містять більш натуральні інгредієнти, і вживати їх у помірних кількостях.

Білий хліб

Цей продукт позбавлений поживних речовин через те, що пройшов високу обробку. Проте результати досліджень свідчать про те, що зменшення споживання білого хліба пов’язане зі зменшенням абдомінального жиру.

Підкреслюється, що білий хліб може сприяти жиру в животі через високий глікемічний індекс і відсутність клітковини. "Під час споживання білий хліб може спричинити різкі стрибки рівня цукру в крові, що призводить до збільшення вироблення інсуліну та накопичення жиру. Відсутність клітковини в білому хлібі може зменшити насичення, що призведе до переїдання та потенційного збільшення ваги, особливо в області живота", - попереджають дієтологи.

Магазинні смузі

Попри те, що натуральні смузі сприяють схудненню, багато куплених у магазині містять доданий цукор і не містять клітковини. Тому рекомендується готувати смузі вдома зі свіжих фруктів і зелені, щоб контролювати інгредієнти та уникати прихованого цукру. Крім того, багато покупних смузі містять доданий цукор із фруктових соків, підсолоджених йогуртів чи інших підсолоджувачів, що призводить до збільшення споживання калорій і потенційного накопичення жиру. У них може не вистачати клітковини та білка, що призводить до зниження ситості, посилення голоду та переїдання, що ще більше сприяє збільшенню ваги.

Цей спосіб творить дива! Як знизити кров'яний тиск без ліків

неділя, 30 червень 2024, 23:00

Експерти Американської кардіологічної асоціації опублікували в журналі Circulation матеріал, де розповіли про ключові зміни у житті, які допомагають знижувати артеріальний тиск, передають Патріоти України. Інші дослідники із Школи медицини Університету...

Водіям на замітку! Як швидко в спеку охолодити сидіння та кермо автомобіля

неділя, 30 червень 2024, 22:00

Влітку під час спеки водії та пасажири стикаються з кількома труднощами. Одна з них - підвищення температури повітря у салоні автомобіля. І проблема полягає не тільки в тому, що в машині стає спекотно та душно, пише pixelinform.com, передають Патріоти ...