Відмовтеся від "совка"! Які старі радянські звички псують наше життя

Понад тридцять років минуло з моменту розпаду СРСР, народилося і виросло покоління незалежності, яке зараз захищає свободу країни на фронті. Однак і досі є категорія людей, які живуть за радянськими стереотипами і не бажають відмовлятися від "совкового" типу мислення, передають Патріоти України. Ці люди й досі відкладають життя на потім, ставлять новий посуд у сервант, а куплені речі бережуть "на вихід".

Найкраще – на потім

Війна мала навчити цінувати сьогодення і не відкладати життя на потім. Ми не знаємо, скільки нам ще відміряно у цьому житті, тому варто використовувати кожну мить і кожен день по максимуму. Це стосується всього – одягу, посуду, смачної їжі, хобі, творчості.

Радянські часи – період дефіциту, черг та економії. Радянських людей змалечку привчали жити в очікуванні кращих часів, вигаданого казкового комунізму, зберігати гроші під матрацом, а кришталевий посуд – у серванті.

Час позбавитися від цієї маячні. Це кардинально неправильні установки, які псують життя. Тож приготуйте сніданок у новому посуді, поставте на стіл дорогий сервіз, надягніть улюблену сукню, не чекаючи приводу, застеліть ліжко красивим пледом, який роками збирає пил у шафі. Слушний день – сьогодні, правильний час – зараз.

Речі "на вихід"

Якщо ви і досі носите вдома старі засалені халати, а красиві речі зберігаєте "на вихід у люди" – прийміть наші співчуття, ви продовжуєте жити з "совковим" мисленням.

А якщо ви чекали нагоди викинути старі речі та одягнути ідеальні джинси замість розтягнутих треників – час діяти, це знак.До речі, вашим рідним набагато приємніше буде щодня бачити вас у доглянутому та охайному вигляді.Правило пустої тарілки

Напевно, більшість із нас росли під пильним контролем послідовників радянського "столового етикету", головне правило якого говорить: "поки все не з’їси – з-за столу не вийдеш". Основна страва – із хлібом, на обід – обов’язково суп або борщ, а на десерт – компот. Традиції "совкового" виховання закладалися з дитсадка і ретельно підтримувалися післявоєнним поколінням типових радянських бабусь. Якщо ви не відчували "гніту пустих тарілок" – вам дуже пощастило.

Пояснюється все просто і не дуже радісно. У СРСР була нестача продовольства, а старші покоління пережили страшний голод. Але досить жити радянськими "столовими" стереотипами. Не слід доїдати несвіжі продукти – лиш би не викидати. Не треба тижнями тримати у холодильнику суп чи борщ – поки все не з’їсться. Не змушуйте дитину їсти надмірно, якщо вона вже наїлася.

А що скажуть люди?

Цей пункт, певно, треба було поставити першим. Залежність від думки оточуючих у радянських людей була просто катастрофічною. Воно й не дивно, політика тотального колективізму думок та придушення інакомислення давала свої плоди. Виділятися було не прийнято. Бути не схожим на інших – соромно.

Думка друга, брата, свата, сусіда, колеги, партії часто важила більше, ніж власна. Не виділятися – чи не основне правило радянської людини, адже за спротив та інакомислення карали.

Ми живемо в епоху вільного вибору та толерантності. Ви відповідальні за своє життя і свої вчинки. Тож досить думати "щ скажуть люди".

Переваги "по блату"

Радянський "блат" - ось основа корупції, яка й досі пускає коріння у суспільстві. При СРСР було прийнято мати "своїх" людей – у військоматі, міськраді, лікарні та будь-де в адмінапараті. "Свої" люди "по блату" могли вирішити все. Це вважалося нормою. Як вдячність – коробка цукерок, кава, алкоголь, без яких радянська система "блату" просто не могла існувати. Таку практику треба припиняти.

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...