Відповідь може вас здивувати! Чи шкідливо залишати смартфон на зарядці всю ніч

Всім хочеться, щоб з ранку їх телефон був повністю заряджений і не сідав протягом дня. Навіть якщо у вас найнавороченіша модель, яка повністю заряджається за півгодини-годину, не факт, що ви згадаєте про те, що потрібно поставити телефон на зарядку з ранку, перебуваючи в напівсонному стані, передають Патріоти України.

Порада залишити смартфон на ніч незарядженим може здатися доволі нелогічною і ризикованою. Адже немає нічого жахливішого, ніж проспати, тому що смартфон розрядився за ніч, а будильник не спрацював. Спробуємо розібратися, чи можна заряджати телефон всю ніч і чи варто так робити.

Чи шкідливо заряджати телефон вночі

Якщо коротко – так, але є більш оптимальні способи зарядки. Вся річ у тому, що вночі смартфон заряджається до 100%, але поки він знаходиться в розетці, в пристрої активуються внутрішні процеси. Якщо гаджет ще й підключений до вай фаю, то девайс включить оновлення системи, завантажить дані з додатків і зробить безліч подібних операцій, поки ви спите.

Як результат, мобільник безліч разів за ніч з'їсть кілька відсотків зарядки і тут же поповнить назад. Такі "гойдалки" найбільше шкодять літій-іонним акумуляторам, який стоять в сучасних смартфонах. Щоправда, сучасні смартфони оснащені спеціальними контролерами живлення, який перестає приймати заряд, як тільки батарея набирає 100%. Але це не панацея.

Виробники смартфонів в своїх рекомендаціях теж наголошують, що тримати 100-відсотковий рівень зарядки постійно – небезпечно. Найкраще, щоб пристрій завжди був злегка розряджений. В ідеалі – тримати заряд на рівні 30-80%. В цьому випадку батарея проживе найдовше.

Так чи можна залишати телефон вночі на зарядці

Якщо у вас немає іншої можливості, окрім як залишити телефон на зарядці на всю ніч, можна встановити обмеження до 80%. Для цього підійде додаток Battery Charge Limit: за замовчуванням програма рекомендує встановити 80%, тому потрібно так і залишити. Таким чином ви збережете продуктивність свого гаджета на довше.

На смартфонах Samsung для цього навіть придумали спеціальну функцію, яка називається Protect battery. Суть її роботи дуже проста – не давати акумулятору пристрою заряджатися більш ніж на 85%

Скріншот

Також, щоб "нічна" зарядка була безпечною, користуйтеся виключно оригінальними акумуляторами і зарядними пристроями – як варіант, вибирайте сертифіковані продукти відомих брендів. Наприклад, кабель для Айфона повинен мати позначку MFi ("Made For iPhone").

Загалом, як не крути, але нічна зарядка все ж шкідлива для телефонів. Так, девайс не вибухне на зарядці і не вийде з ладу, але залишати телефон на зарядці надовго, наприклад, вночі все ж не варто. Принаймні, без спеціальної настройки.

Джерело: УНІАН

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...