Відповідь вас здивує! Ось на чому найсмачніше смажити картоплю

Від смаку гарніру багато в чому залежить задоволення від прийому їжі, передають Патріоти України.

Річ у тім, що така страва, як смажена картопля чуйно реагує на продукт, який використовується для приготування. На Pixelinform розповіли про деякі варіанти, що здатні перетворити звичайний гарнір на справжній шедевр.

Ідеальна картопля: на чому смажити

Досвідчені кулінари вважають, що найбільш ароматна та вишукана картопля — та, яку смажили на салі. Тваринний жир, доданий в рослинну страву, творить чудеса з її смаком.

Для початку треба взяти сало. Вибирайте хороший, товстенький, незалежаний шматок. Картопля вбирає від супутніх продуктів всі аромати, тож і неприємних запахів набуде, якщо вони там є. Це значно погіршить смак смаженої картоплі.

Сало нарізаємо на шматочки і розтоплюємо. Викладаємо їх на холодну сковороду, щоб вона нагрівалась разом із салом — так воно буде швидше танути. Коли зі шматочків залишаться маленькі шкварочки — дістаємо їх шумівкою, але не викидаємо. На топленому салі смажимо картоплю. В самому кінці додаємо шкварки разом з іншими додатками — сіллю, зеленню тощо.

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.