Відпирає навіть найстаріші плями і залишає речі яскравими: Чим замінити пральний порошок

Деякі з цих засобів кращі за порошок - повертають речам яскравий колір, виводять застарілі плями і жовтизну, передають Патріоти України.

Чим випрати одяг, щоб залишався яскравий колір, відпиралися всі плями і не псувалася тканина? Іноді один порошок не може впоратися з такою купою завдань. Якщо відпирає, то тьмяніє колір, якщо колір після прання яскравий, то плями не виводяться. І часто після агресивних плямовивідників тканина швидко псується і з’являються дірки. Втім є підручні безпечні засоби, але не менш ефективні, якими користувалися ще наші бабусі. Розповідаємо, чим замінити порошок, щоб отримати бездоганно якісний результат прання.

Чим замінити пральний порошок: ефективні підручні засоби

  • Оцет і сода. Така суміш для прання замінить не лише пральний порошок, а й кондиціонер для білизни. Після прання ваші речі будуть ідеально чистими, свіжими та м’якенькими. Окрім того, суміш оцту і соди знищують хвороботворні бактерії і повертають речам яскравий колір. Спочатку потрібно у відділення пральної машинки для порошку засипати соду, потім перед тим, як розпочати прання, залийте 100 грамів оцту.
  • Сода і лимонний сік. Ефект такого засобу буде той самий, що й з оцтом. Але від лимонного соку речі матимуть приємний цитрусовий аромат. Для цього знадобиться у соду додати 100 мл лимонного соку. Одяг буде дуже чистим і неймовірно свіжим.
  • Господарське мило і сода. Для приготування такого прального засобу потрібно натерти пів бруска мила, розчинити його у гарячій воді, щоб утворилася паста. Потім варто додати у розчин 1 столову ложку соди. Такий розчин неймовірно простий у приготуванні, але дає вражаючий результат прання. Готову суміш для прання краще засипати в барабан машинки прямо на речі. Або цю суміш можна нанести локально на сильно забруднені місця і дати милу відпрацювати півтори-дві години. А потім виперіть речі як зазвичай.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...