Відставити паніку: Скільки насправді холодильник та морозилка тримають холод без струму

Одне з головних питань, яке виникає під час тривалих відключень енергії в українців, це як довго протримається їжа у холодильнику без електрики. Байдуже, йдеться про окремі продукти чи готові страви, передають Патріоти України.

Роз’яснення дав американський Центр з контролю та профілактики захворювань (CDC). На його сайті опубліковано детальні інструкцію, що робити з харчами та холодильником в разі відсутності живлення.

За цими даними, у холодильній камері харчі мають зберігатись за температури 4,5 градуси за Цельсієм або нижче. Температура у морозилці має складати максимум -17 градусів за Цельсієм. За таких вихідних умов ходильна камера здатна утримувати прийнятну температуру до 4 годин, напівпорожня морозилка – до 24 годин, повна морозилка – до 48 годин.

Щоби дещо продовжити цей строк, запасіть пакети чи пляшки із замороженою водою, сухий лід або звичайний лід у блоках. Їх можна буде помістити у холодильник, якщо світла немає довше, ніж 4 години. Щоби зберегти холод на якомога триваліший час, намагайтесь не відчиняти дверцята приладу взагалі.

CDC також не рекомендує пробувати їжу, яка пробула занадто довго у відключеному холодильнику, на смак – тільки на запах та вигляд. Будь-які підозрілі продукти експерти рекомендують викидати. Якщо у вас є термометр для продуктів, то перевірте ним вміст холодильника і позбудьтесь усього, що швидко псується і має температуру, вищу за 5 градусів.

Від важкості до легкості: Секрети детоксикації печінки, які лікарі не хочуть розкривати

понеділок, 25 серпень 2025, 10:09

Після сезону літніх шашликів печінка часто страждає: важке м’ясо, маринади, алкоголь і дим створюють справжній марафон токсинів. Але замість чудодійної детоксикації можна допомогти органу простими змінами у харчуванні та способом життя, передають Патрі...

Зміцнює серце, мозок та імунітет: Ця копчена риба - справжня знахідка для літніх людей

понеділок, 25 серпень 2025, 9:45

Експерти наголошують, що ми, як нація, досі споживаємо забагато червоного м’яса і замало риби. Однак саме раціон, багатий на рибу та морепродукти, характерний для регіонів з найвищою тривалістю життя., передають Патріоти України. Риба постачає організм...