Відставити паніку: Скільки насправді холодильник та морозилка тримають холод без струму

Одне з головних питань, яке виникає під час тривалих відключень енергії в українців, це як довго протримається їжа у холодильнику без електрики. Байдуже, йдеться про окремі продукти чи готові страви, передають Патріоти України.

Роз’яснення дав американський Центр з контролю та профілактики захворювань (CDC). На його сайті опубліковано детальні інструкцію, що робити з харчами та холодильником в разі відсутності живлення.

За цими даними, у холодильній камері харчі мають зберігатись за температури 4,5 градуси за Цельсієм або нижче. Температура у морозилці має складати максимум -17 градусів за Цельсієм. За таких вихідних умов ходильна камера здатна утримувати прийнятну температуру до 4 годин, напівпорожня морозилка – до 24 годин, повна морозилка – до 48 годин.

Щоби дещо продовжити цей строк, запасіть пакети чи пляшки із замороженою водою, сухий лід або звичайний лід у блоках. Їх можна буде помістити у холодильник, якщо світла немає довше, ніж 4 години. Щоби зберегти холод на якомога триваліший час, намагайтесь не відчиняти дверцята приладу взагалі.

CDC також не рекомендує пробувати їжу, яка пробула занадто довго у відключеному холодильнику, на смак – тільки на запах та вигляд. Будь-які підозрілі продукти експерти рекомендують викидати. Якщо у вас є термометр для продуктів, то перевірте ним вміст холодильника і позбудьтесь усього, що швидко псується і має температуру, вищу за 5 градусів.

Психологічний тест: Ось що шепоче ваша підсвідомість

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:12

Всередині вас завжди не вщухають перемовини між позитивним станом і депресивними емоціями, думками про роботу та спокійним відпочинком, занадтою відвертістю та збереженням таємниць, передають Патріоти України. Якщо Ви вважаєте, що вмієте вдало прихов...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...