
Одне з головних питань, яке виникає під час тривалих відключень енергії в українців, це як довго протримається їжа у холодильнику без електрики. Байдуже, йдеться про окремі продукти чи готові страви, передають Патріоти України.
Роз’яснення дав американський Центр з контролю та профілактики захворювань (CDC). На його сайті опубліковано детальні інструкцію, що робити з харчами та холодильником в разі відсутності живлення.
За цими даними, у холодильній камері харчі мають зберігатись за температури 4,5 градуси за Цельсієм або нижче. Температура у морозилці має складати максимум -17 градусів за Цельсієм. За таких вихідних умов ходильна камера здатна утримувати прийнятну температуру до 4 годин, напівпорожня морозилка – до 24 годин, повна морозилка – до 48 годин.
Щоби дещо продовжити цей строк, запасіть пакети чи пляшки із замороженою водою, сухий лід або звичайний лід у блоках. Їх можна буде помістити у холодильник, якщо світла немає довше, ніж 4 години. Щоби зберегти холод на якомога триваліший час, намагайтесь не відчиняти дверцята приладу взагалі.
CDC також не рекомендує пробувати їжу, яка пробула занадто довго у відключеному холодильнику, на смак – тільки на запах та вигляд. Будь-які підозрілі продукти експерти рекомендують викидати. Якщо у вас є термометр для продуктів, то перевірте ним вміст холодильника і позбудьтесь усього, що швидко псується і має температуру, вищу за 5 градусів.
Стан серцево-судинної системи безпосередньо залежить від щоденних харчових звичок. Навіть знайомі та, на перший погляд, "білкові" продукти можуть непомітно шкодити здоров’ю судин, підвищувати рівень холестерину та ускладнювати контроль ваги, передають ...
Бульйон - класичний суп, який зігріває, бадьорить і підтримує відновлення після хвороби. Правильно приготований на кістках із овочами, цибулею та часником, він багатий на поживні речовини. Але використання неякісного м’яса може перетворити його на поте...