Вікна будуть сухими! Що поставити на підвіконня, щоб не накопичувався конденсат

У холодну пору року у багатьох будинках на вікнах може накопичуватися конденсат. Підвищений рівень вологості несе ризик виникнення плісняви. Однак кілька натуральних засобів вирішать ці неприємні проблеми, і не йдеться про осушувач повітря, передають Патріоти України.

Позбутися конденсату на вікнах у будинку допоможуть прості лайфхаки, пише видання Express. Важливо, що не доведеться витрачатися на дорогу хімію, адже вам знадобляться лише доручені інгредієнти. Ймовірно, сіль, сода та оцет легко знайдуться на вашій кухні.

Спосіб №1: сода проти конденсату

Ви можете використовувати харчову соду для осушення кімнати з високим рівнем вологості. Просто наповніть невелику миску харчовою содою та поставте її на підвіконня. Згодом ви помітите, що харчова сода твердне, поглинаючи вологу. Коли це станеться, ви повинні замінити її на свіжу харчову соду.

Спосіб №2: трюк із сіллю

Замість харчової соди ви також можете використовувати кам’яну сіль для природного запобігання утворенню конденсату. Просто поставте миску або ємність із сіллю на підвіконня та заміняйте її кожні пару днів.

Спосіб №3: оцет проти плісняви

Оцет — чудове рішення для видалення цвілі, яка вже утворилася у вашому будинку через конденсат. Перелийте оцет у пульверизатор, розбавте водою та розпорошіть на забруднення. Залишіть на годину, почистіть та протріть тканиною.

Додамо, що рекомендується витирати конденсат з вікон щоранку. Відмінно підійде для цього тканина з мікрофібри. Проста маніпуляція запобігає надмірній вогкості та плісняві. Крім того, за можливості відкривайте вікно, щоб покращити вентиляцію у будинку.

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли, чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...

Родина оцінить! Як приготувати ароматну картоплю зі скоринкою у духовці

вівторок, 23 квітень 2024, 10:15

Картопляні скибочки з ароматними прянощами, приготовлені у духовці, можуть стати ідеальним варіантом вечері. Готуйте за таким рецептом - і ви будете в захваті від смаку та скоринки, яка вийде, передають Патріоти України. Картоплю треба почистити та на...