Вікна не плакатимуть: Як назавжди позбутися конденсату

Одна з дратівливих проблем, з якою доводиться стикатися в осінньо-зимовий період, - конденсат на вікнах. Крім того, що він погіршує видимість, на вікні та підвіконні постійно збирається багато води, яка в умовах холоду провокує появу плісняви, передають Патріоти України.

Найнадійніший спосіб позбутися конденсату — придбати осушувач повітря. Через брак цього дива техніки деякі домовласники для боротьби з конденсатом використовують навіть піну для гоління.

Ще один засіб, який допомагає прибрати конденсат із вікон — сіль. Достатньо поставити на підвіконня страву з кухонною сіллю і вона поглинатиме зайву вологу.

Сіль має абсорбуючі властивості, а це означає, що вона може зв’язувати вологу і вбирати її, запобігаючи її відкладенню на холодних вікнах. При використанні цього способу необхідно періодично змінювати вміст блюда.

Щоб конденсат на вікнах не з’являвся, рекомендується підтримувати температуру в будинку понад 15 градусів.

Відмовтеся від сушіння речей на батареї. За можливості використовуйте електросушарку. Цей прилад хоч і може збільшити рахунки за електроенергію, зате позбавить цвілі. Крім того, рекомендується якнайчастіше провітрювати приміщення. Залишайте вікна відкритими хвилин на 10-15 на день.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...