Перший простий секрет приготування фаршу для соковитих і ароматних котлет - приготування його самостійно. Професіонали рекомендують не просто змішувати інгредієнти фаршу, а вимішувати його як тісто. Це дозволить рівномірно розподілити в ньому зелень і спеції, передають Патріоти України
Однак головним інгредієнтом, який допомагає боротися з різкими запахами, підсилює аромат спецій, робить котлети соковитішими і апетитнішими, є сода.
При приготуванні фаршу на кілограм м'яса слід додати 1 ч. л. соди і до того, як буде додано цибулю. Також важливо це зробити за 35-40 хвилин до того, як приступите до смаження котлет. Крім того, котлети, приготовані з фаршу з содою, довше залишаються свіжими.
Переживати з приводу того, що присмак соди буде відчуватися в котлетах, не варто. Запах повністю йде під час обсмажування биточків. Відомо, що сода пом'якшує м'ясо і сухожилля, прискорить процес маринування м'яса.
Однак використовувати соду в якості добавки до таких видів м'яса, як кролятина або курка, не слід. Це м'ясо і без того ніжне, а разом з содою воно може розвалитися. Сода хороша для пом'якшення яловичини, свинини, баранини і дичини.
Крім того, вона допомагає позбавити продукти від небажаних запахів, підкресливши тільки смак м'яса і доданих в нього спецій. Але додаючи соду в м'ясо або фарш, слід бути акуратними з сіллю, тому що можна легко пересолити страву.
Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...
Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...