Перший простий секрет приготування фаршу для соковитих і ароматних котлет - приготування його самостійно. Професіонали рекомендують не просто змішувати інгредієнти фаршу, а вимішувати його як тісто. Це дозволить рівномірно розподілити в ньому зелень і спеції, передають Патріоти України
Однак головним інгредієнтом, який допомагає боротися з різкими запахами, підсилює аромат спецій, робить котлети соковитішими і апетитнішими, є сода.
При приготуванні фаршу на кілограм м'яса слід додати 1 ч. л. соди і до того, як буде додано цибулю. Також важливо це зробити за 35-40 хвилин до того, як приступите до смаження котлет. Крім того, котлети, приготовані з фаршу з содою, довше залишаються свіжими.
Переживати з приводу того, що присмак соди буде відчуватися в котлетах, не варто. Запах повністю йде під час обсмажування биточків. Відомо, що сода пом'якшує м'ясо і сухожилля, прискорить процес маринування м'яса.
Однак використовувати соду в якості добавки до таких видів м'яса, як кролятина або курка, не слід. Це м'ясо і без того ніжне, а разом з содою воно може розвалитися. Сода хороша для пом'якшення яловичини, свинини, баранини і дичини.
Крім того, вона допомагає позбавити продукти від небажаних запахів, підкресливши тільки смак м'яса і доданих в нього спецій. Але додаючи соду в м'ясо або фарш, слід бути акуратними з сіллю, тому що можна легко пересолити страву.
Наші рішення кажуть про нас більше, ніж здається на перший погляд, передають Патріоти України. Подивіться на три курки. Не думайте занадто довго. Просто виберіть ту, яка відразу привернула вашу увагу — і читайте розшифровку. Ваша підсвідомість вже зн...
Освіжувачі повітря можуть лише тимчасово маскувати запах, а килими та дивани мають здатність вбирати запахи, тому важливо проводити їх ретельне чищення принаймні раз на місяць, передають Патріоти України. Експертка з Clean and Scentsible розповіла, що ...