Він ще стане вам у нагоді! Чому не можна виливати розсіл з огірків

Хрусткі консервовані огірочки - неймовірно смачні. Вони самі по собі можуть стати чудовою закускою або інгредієнтом салату. У багатьох будинках огірки з'їдаються дуже швидко, а розсіл - виливається, передають Патріоти України.

Однак це найбільша помилка, яку господині допускають після поїдання огірочків. Виявляється, огірковий розсіл - універсальний засіб. З його допомогою можна допомогти організму, коли у вас поганий стан, приготувати смачну вечерю, помити посуд і навіть додати в випічку. Ми дізналися 4 найпоширеніших варіантів, куди ж можна подіти огірковий розсіл, щоб це принесло користь.

Допоможе від печії або похмілля

Багато хто знає про те, що огірковий розсіл допоможе полегшити вам похмілля. Всього кілька ковтків подарують вам енергію і моментально поліпшать стан.

Однак більшість не здогадується, що він може також стати "ліками" від печії. Вам знадобитися всього пара ложечок розсолу. Найчастіше печія з'являється через низьку кислотність, а ось розсіл допоможе підвищити її рівень.

Смачний маринад

Саме огірковий розсіл зробить м'ясо ніжним і соковитим. Шматок яловичини, курки або свинини потрібно залити розсолом і додати туди необхідні спеції і трави. Чим довше ваше м'ясо буде в маринаді, тим буде краще. Відмінним варіантом стане, якщо ви залишите м'ясо в огірковому розсолі на 5-8 годин.

Також розсіл можна додати в терту моркву або нарізану цибулю. Тоді овочі дуже швидко отримають приємний пікантний смак. Їх можна потримати в холодильнику всього годину. Тоді овочі стануть більш м'якими і їх сміливо можна буде додавати в інші страви

Засіб для миття посуду

Огірковий розсіл або маринад на основі оцту стане відмінним засобом для миття посуду. Поєднання солі і кислоти дозволить видалити плями навіть з мідного посуду.

Розсіл може добре впоратися навіть зі старими забрудненнями. Маринад також допоможе вам очистити решітку для гриля або деко, до якого прилипли шматочки їжі. Розсіл потрібно налити на брудну поверхню і залишити на 30 хвилин. Після цього всі забруднення легко забере звичайна щітка.

Інгредієнт для тіста

За допомогою огіркового розсолу можна приготувати смачне печиво. Вам знадобитися всього 1 стакан розсолу, 1 стакан цукру, 3 склянки борошна, 100 мл соняшникової олії і 1 чайна ложка солі. Все це необхідно змішати, замісити тісто і поставити його в теплому місці на 20 хвилин. Після цього тісто потрібно розкачати, вирізати формою печиво і запікати в духовці 20 хвилин при 180 градусах.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...