Вісім крутих лайфхаків із яйцями: Тухле чи свіже, варене чи сире. А якщо сире - як приготувати

Круті поради про яйця

Курячі яйця – основа ситного сніданку та багатьох десертів, ідеальний перекус для трудоголіків і повноцінна вечеря для тих, хто сидить на дієті. Тому їмо ми яйця часто й при нагоді купуємо домашні цілими кошиками. Але щоразу дізнаємося про старий добрий продукт щось новеньке. На цей раз Патріоти України пропонують дослухатись до Ірини Бевзи.

Свіже чи протухле?

Яйця із часом псуються. То як визначити свіжість продукту на око, не розбивши шкаралупи? Опустіть яйце у воду. Пішло на дно – яйце свіже. Стало вертикально – термін придатності закінчується. Спливло – отже, зіпсоване, і їсти його не можна.

Свіжі яйця

Вафельний омлет

Омлет, приготований у вафельниці, точно сподобається усім. З'єднайте 2 столові ложки молока з 2 яйцями, збийте. Додайте дрібку солі, перцю, по 1 столовій ложці соняшникової олії та борошна. Добре перемішайте. Змастивши пластини вафельниці олією, випікайте омлет.

Вафельний омлет

Яйця накруто в духовці

Якщо вам потрібно зварити багато яєць, а каструлі відповідних розмірів немає, не хвилюйтесь: вихід є. Приготувати одночасно багато яєць можна в духовці. Акуратно викладіть яйця на решітку й запікайте 30 хвилин при температурі 160 градусів.

Яйця в духовці

Щоб яйце не тріснуло

Щоб яйця не потріскалися під час варіння, сипніть у воду пів ложки кухонної солі.

Яйце на ложціЗробіть друзям сюрприз – улаштуйте вечір теплих спогадів та яскравих вражень. А для настрою приготуйте смачні коктейлі із Soplica – незабутній вечір вам гарантований!

Як швидко почистити яйце

Щойно зварені яйця покладіть у крижану воду на 5 – 7 хвилин. Після такої контрастної "ванни" шкарлупа зніметься дуже легко.

Як почистити яйця
Фото reddit

Варене чи сире?

Часом в одному лотку опиняються варені та сирі яйця. Розрізнити сусідів не важко. Досить покрутити яйце, щоб визначити його стан. Варене обертається стрімко, а сире – повільно, бо жовток у ньому бовтається, змінюючи розташування й центр ваги.

Яйця

Яйце для бутерброда

Відріжте велике кільце цибулі, покладіть його на сковороду й залийте всередину яйце. Просмажте. Акуратно зачепіть яйце лопаткою й перекладіть зі сковороди на скибочку хліба, після чого зніміть "ободок". Готово!

Яйця для бутербродів

Експрес-омлет

Не завжди є час приготувати сніданок. Швидкий та корисний ранковий перекус можна приготувати в мікрохвильовці. Беремо 2 яйця, трохи молока, сіль і перець – усе збовтуємо. Ставимо на 1 хвилину в мікрохвильовку. Дістаємо, перемішуємо й повертаємо назад на 30 секунд. Готово!

Експрес-омлет

Точність здивує! Що про людину може сказати її підпис

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:08

Існує наука графологія, яка вивчає зв'язок між почерком людини і її особистісними якостями. Вчені визначили, що підпис може розповісти про особливості характеру і якості свого автора, передають Патріоти України. Розмір підпису:. Тип підпису:. Натиск:....

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...