Вітаміни, антиоксиданти, жири та мінерали: Лікарі назвали найкорисніший гарячий напій, і це не кава або чай

Медики назвали найкорисніший гарячий напій, який багатий на вітаміни, покращує настрій і позбавляє від кашлю. Їм можна замінити звичну чашку чаю або кави, а також – задовольнити потребу в шоколаді, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

За словами фахівців, найкорисніший гарячий напій - це какао. У ньому повно вітамінів групи В, жири, органічні кислоти. Зловживати ним не варто, оскільки він досить калорійний, але для здоров'я він дуже корисний.

Користь какао

З давніх часів напій з какао-порошку використовували в медицині. Їм лікували захворювання грудей, розлади шлунка. У Франції какао використовували навіть для лікування депресії та поганого настрою.

У какао багато антиоксидантів і за деякими дослідженнями, їх навіть більше, ніж в зеленому чаї. Антиоксиданти здатні надавати позитивний ефект в профілактиці розвитку багатьох небезпечних захворювань.

Какао допомагає поліпшити кровотік, уникнути застою крові та утворення бляшок на стінках судин. При регулярному вживанні какао серцево-судинна система буде працювати набагато краще.

Какао корисний для чоловіків

У цьому напої містяться флавоноїди, які підвищують доступ кисню в мозок людини. Це сприятливо позначається на когнітивних здібностях і підвищує розумові здібності у чоловіків.

Какао покращує настрій

Вперше в якості антидепресанту какао почали використовувати у Франції. Справитися із затяжною депресією напій не зможе, але ось підняти настрій після важкого дня або рано вранці – запросто. У цьому напої містяться речовини, які сприяють виробленню серотоніну – гормону радості.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...