Оладки на сніданок обожнюють їсти і дорослі, і діти. Рецептів цієї страви є безліч, і кожна господиня обирає для себе найсмачніший. Якщо ваші діти погано їдять кашу, то можна додати вівсяні пластівці в тісто для оладок, і тоді дитина навіть не здогадається, що вона їсть. Пропонуємо вам простий рецепт корисних оладок на молоці, до складу яких входить ще й банан, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Молоко підігріваємо у каструльці на мінімальному вогні.
Вівсяні пластівці кладемо в глибоку миску і заливаємо теплим молоком. Перемішуємо та залишаємо приблизно на 20 хвилин для набухання.
Банан очищаємо від шкірки, додаємо щіпку солі і розминаємо (можна виделкою) до пюре.
Додаємо бананове пюре та яйце в миску з вівсяними пластівцями. Перемішуємо.
Додаємо до основних інгредієнтів борошно, цукор та розпушувач. Добре перемішуємо тісто для оладок.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Викладаємо вівсяне тісто по 1-2 ст. ложки і смажимо оладки на середньому вогні приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.
Готові оладки спершу викладаємо на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія, потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу, поливаючи медом.
За бажання оладки можна подавати зі сметаною, прикрасити ягодами, варенням, якщо ви чи ваша дитина не їсть мед. Смачного!
Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...
Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...