Вівсяні оладки з бананом на сніданок чи перекус - рецепт смачної та корисної страви для дітей

Оладки на сніданок обожнюють їсти і дорослі, і діти. Рецептів цієї страви є безліч, і кожна господиня обирає для себе найсмачніший. Якщо ваші діти погано їдять кашу, то можна додати вівсяні пластівці в тісто для оладок, і тоді дитина навіть не здогадається, що вона їсть. Пропонуємо вам простий рецепт корисних оладок на молоці, до складу яких входить ще й банан, передають Патріоти України.

Вівсяні оладки з бананом

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці швидкого приготування – 200 г,
  • борошно - 60 г,
  • молоко – 200 мл,
  • банан – 350-400 г (без шкірки – 200 г),
  • яйце – 1 шт.,
  • цукор – 25 г,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • сіль - щіпка,
  • олія рослинна (для смаження) – 3-4 ст. ложки (45-60 мл),
  • мед (для подачі) – 1-2 ст. л.

Молоко підігріваємо у каструльці на мінімальному вогні.

Вівсяні пластівці кладемо в глибоку миску і заливаємо теплим молоком. Перемішуємо та залишаємо приблизно на 20 хвилин для набухання.

Банан очищаємо від шкірки, додаємо щіпку солі і розминаємо (можна виделкою) до пюре.

Додаємо бананове пюре та яйце в миску з вівсяними пластівцями. Перемішуємо.

Додаємо до основних інгредієнтів борошно, цукор та розпушувач. Добре перемішуємо тісто для оладок.

У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Викладаємо вівсяне тісто по 1-2 ст. ложки і смажимо оладки на середньому вогні приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.

Готові оладки спершу викладаємо на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія, потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу, поливаючи медом.

За бажання оладки можна подавати зі сметаною, прикрасити ягодами, варенням, якщо ви чи ваша дитина не їсть мед. Смачного!

Ці фрази видають токсичних людей - впізнайте їх одразу

середа, 8 жовтень 2025, 23:10

Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...