Сніданок є головним прийомом їжі протягом всього дня, а тому ви маєте ретельно обирати продукти, які можна вживати саме у цей час. Вівсяна каша є відмінним вибором для здорового початку дня, оскільки містить багато клітковини, корисної для контролю рівня холестерину, передають Патріоти України.
Підвищений рівень холестерину може призвести до ризику серцевого нападу чи інсульту, проте саме вівсяна каша може допомогти знизити рівень "поганого" холестерину і підвищити рівень "хорошого" холестерину, що сприяє загальному здоров'ю серця. Що додати до ранкової каші, щоб знизити рівень високого холестерину, розповіли в Eat This, Not That.
Кориця
Кориця може допомогти знизити рівень холестерину. Крім того, огляд 13 досліджень у 2017 році показав деякі позитивні ефекти кориці на зниження рівня ліпідів. Хоча результати були суперечливі, експерти вважають, що деякі дані свідчать про потенційні переваги кориці у контролі холестерину.
Волоські горіхи
Вас може зацікавити:"З моєю особливою дитиною державного безкоштовного спеціаліста треба чекати півтора року": українка розповіла, як їй живеться в Польщі і коли вона повернеться додому
Вас може зацікавити:"За Україною дуже сумую, якби могла – йшла б пішки": історія про біженку з Одеси та життя у Японії
Додавання до каші волоських горіхів збагачує страву клітковиною, роблячи кашу кориснішою для серця. Крім того, дослідження показують, що споживання волоських горіхів може допомогти знизити рівень холестерину на 4,3 мг/дл у тих, хто їх їсть щодня протягом двох років.
Чорниця
Додавання чорниці до ранкового раціону може підтримувати здоровий рівень "хорошого" холестерину завдяки високому вмісту антиоксидантів, що цілюще впливають на серцево-судинну систему. Проте, якщо у вас немає чорниці, ви можете взяти полуницю, яка також корисна для серця.
Продукти, які не слід додавати
Уникайте додавання жирів і цукру для збереження здорового складу вашої каші. Використання води або молока з низьким вмістом жиру замість вершків, може сприяти зменшенню насичених жирів, що корисно для серця. Крім того, додаючи солодкі фрукти та ягоди, уникайте інших підсолоджувачів.
Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...
Літо, пікніки та ароматне барбекю - те, що приносить задоволення людям, може серйозно нашкодити собакам. Одним із найбільш ризикованих продуктів, який часто потрапляє до миски чотирилапих, є звичайна ковбаса, передають Патріоти України. За словами експ...