Візьміть на замітку! Як позбутися плям на пофарбованих стінах - легкий спосіб без перефарбування

Мити навіть пофарбовані водостійкою фарбою стін може бути марною справою, адже вода все одно має здатність залишати плями. І залишається лише перефарбувати все наново, передають Патріоти України.

Втім, видання Lifehacker стверджує, що за допомогою підручних засобів можна позбутись забруднень на стінах, не вдаючись до таких радикальних методів. Головний принцип при цьому – починати видалення плям із легкого протирання, поступово збільшуючи інтенсивність за потреби.

Рідина для миття посуду

М’який посудомийний засіб треба змішати з водою у пропорції 1:2. Використовуйте тканину, змочену у суміші, щоб нанести мильну воду на пляму. Акуратно потріть забруднене місце рухами вгору-вниз, а потім змийте мило чистою водою і ретельно висушіть стіну звичайним феном на режимі подачі холодного повітря.

Сода, оцет та лимонний сік

Якщо метод з посудомийним засобом не спрацює, приготуйте суміш з білого оцту, лимонного соку та харчової соди. Додайте складники у пульверизатор, як слід струсіть засіб, розпиліть його на пляму і залиште діяти приблизно на годину. Можливо, вам доведеться повторити цей процес неодноразово, щоб вивести пляму повністю. Тому обирайте для прибирання час, коли ви зможете кілька разів повноцінно витримати засіб на стіні.

Як вивести плями від води з дерева

Якщо плями від води з’явились на дерев’яних панелях чи меблях у вас вдома, ви можете спробувати зарадити проблемі самостійно.

Нанесіть на пляму звичайний майонез і залишіть його на ніч. Вранці зітріть залишки і відполіруйте дерево.

Ви також можете змішати оцет та оливкову олію в рівних частинах і нанести на пляму тканиною, протираючи у напрямку волокон, поки пляма не зникне. Після такої обробки залишається заполірувати поверхню чистою сухою тканиною.

Також можна спробувати покласти праску на слабкому нагріві поверх плями, підклавши під неї тканину. Натисніть на праску на кілька секунд і подивіться, чи зникає від цього пляма. Повторюйте спробу, поки слід не зникне. Цей метод найкраще працює з іще вологими плямами води.

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...