Візьміть на замітку: Названо напій, який на 50% знижує ризик розвитку раку печінки

Вчені довели, що кава не дає раковим клітинам ділитися і розмножуватися, регулярне вживання кофеїну наполовину знижує ризик розвитку цього захворювання, передають Патріоти України.

До таких висновків прийшли вчені з Ірландії. За їх словами, всього одна чашка кави вранці не тільки робить вас бадьорими, але і бореться з однією з найпоширеніших форм онкології печінки. Це відбувається через поліфеноли, що знаходяться в складі кави.

Ми спостерігали за сотнями тисяч чоловік, три чверті з яких постійно вживали каву. За нашими даними, вони на 50% рідше стикалися з гепатоклітинною карциномою, на яку припадає 90% пухлин органу, ніж люди, які не вживають кави.

Втім, людям, які хочуть захистити свою печінку, варто задуматися також про відмову від куріння, зменшення ваги і зниження частоти вживання в раціоні. Усунення цих факторів ризику приносить ще більше користі в боротьбі з раком

Для чого досвідчені господині використовують розпушувач при приготуванні курки

середа, 1 травень 2024, 11:12

Комусь це може здатися дивним, але розпушувач, призначений для додавання в тісто, стане в нагоді і при приготуванні курки, передають Патріоти України. Перед тим як розкрити секрет, нагадаємо, для чого все ж таки потрібен цей компонент у складі страви....

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

середа, 1 травень 2024, 10:10

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними, передають Патріоти України. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каст...