Включіть до раціону! Головні продукти, які чудово допомагають боротися зі стресом

Часто через стрес людина починає безконтрольно їсти чіпси, цукерки, печиво та інші шкідливі продукти, після чого обов'язково з'являються проблеми зі здоров'ям та із зайвою вагою. Але є багато їстівних припасів, які допомагають боротися з негативними емоціями без шкоди для здоров'я.

Главред розбирався, що обов'язково слід включати дл свого раціону, щоб побороти негативний вплив стресу.

Їжте більше ягід

Вживання солодких ягід - малини, ожини, полуниці – чудовий перекус з мінімумом калорій, який насичує організм клітковиною і вітамінами. У ягодах містяться антиоксиданти, які запобігають старінню через хронічний стрес. Вони стримують стрибки рівня цукру в крові, зменшуючи апетит і нормалізують травлення.

Головні продукти, які чудово допомагають боротися зі стресом
Ягоди допомагають побороти стрес / УНИАН

Пийте відвар із ромашки

Дивно, але чай і ромашки - насправді покращує настрій й роботу травної системи. Він знімає стрес і зменшує негативний вплив на організм. Якщо привчити себе пити ромашковий чай після трапези, це зменшить коліки, запобіжить запори – симптоми, які часто з'являються на тлі стресових ситуацій.

Балуйте себе темним шоколадом

Відомий факт - вживання якісного чорного шоколаду підвищує настрій і допомагає побороти стрес. Відбувається цей через вироблення бета-ендорфінів. У складі шоколаду є також речовина фенілетиламін, яке викликає у людини почуття ейфорії. Умова - вміст какао-бобів обов'язково має бути 70% і вище.

Головні продукти, які чудово допомагають боротися зі стресом
Чорний шоколад - в чому користь для організму / Reuters

Додайте до свого раціону горішки

Горіхи - відмінний продукт для нормалізації обміну речовин. Вони регулюють рівень цукру в крові, зменшують тягу до солодкого, зменшують апетит. Також містять цинк, магній, вітаміни групи В та Омегу-3, які підтримують організм під час стресових ситуацій.

Не забувайте про жирну рибу

Це відмінне "підживлення" нервової системи. Жирна рибка - лосось, форель, сардина, містить Омегу-3, вітаміни групи В, цинк і магній, які необхідні людині в стресових ситуаціях. Ці мікроелементи покращують настрій, знижують тягу до солодкого і навіть борються із запальними процесами.

Головні продукти, які чудово допомагають боротися зі стресом
Червона риба - користь для організму / ua.depositphotos.com

Додавайте до салатів оливкову олію

Це відмінний засіб для підтримки здоров'я серця і судин, на які негативно впливають стресові ситуації. Оливкова олія славиться своїми протизапальними властивостями, бореться із запальними процесами на клітинному рівні, а також відмінно захищає судини. Сліл пам'ятати - нагрівання масла на пательні "вбиває" його корисні якості.

Їжте часник

Це не тільки антибактеріальна приправа, яка допомагає зміцнити імунітет в період стресових ситуацій. Часник також бореться із запаленням суглобів, що виникають через стреси. Рецепт - трохи часнику, оливкової олії, орегано і лимонного соку в рагу позбавлять від стресу і подарують відмінний настрій, спробуйте.

Головні продукти, які чудово допомагають боротися зі стресом


Родина оцінить: Як запекти картоплю з хрумкою скоринкою та м’якою всередині

середа, 24 квітень 2024, 9:12

Рецепт запеченої картоплі надзвичайно простий, але вона виходить неперевершена. Рум’яна скоринка та м’яка структура всередині нікого не залишать байдужими, передають Патріоти України. Підготуйте наступний перелік продуктів:. Для отримання найсмачнішої...

Ви будете здивовані! ТОП-5 успадкованих речей, яких не можна віддавати чи викидати, щоб не втратити везіння

середа, 24 квітень 2024, 8:44

Успадковані прикраси чи предмети побуту наділяють своїх нових власників силою, успіхом і щастям, передають Патріоти України. Є такі старовинні речі, що передаються з покоління в покоління, і вони несуть вкрай потужну енергетику роду. Адже здатні підси...