Для того, щоб почуватися здоровим, підтримувати організм в тонусі та самопочуття, потрібно правильно та корисно харчуватися. Раціон повинен бути збалансованим, містити у собі вітаміни та макроелементи, передають Патріоти України.
Редакція зібрала для вас інформацію та розповість про топ-3 продуктів, які потрібно їсти щодня.
Рослинна олія різного походження
Відомо, що рослинна олія – це відмінне джерело вітаміну Е. Особливо багато цієї речовини в оливковій олії прямого віджиму. Не менш корисні соєва, лляна та кунжутна олії. Їх найкраще додавати у салат замість шкідливого майонезу.
Насіння
Корисний склад має насіння соняшнику, яке містить вітаміни групи В, вітамін Е, калій, кальцій, магній, залізо і біотин. Також фахівці радять споживати насіння гарбуза, у якому є багато фосфору. Додати в раціон можна й насіння льону, кунжуту, чіа. Ними можна доповнювати не лише салати, але й смузі.
Зелень
Зелень – це відмінне джерело вітамінів A, B2, B3, B6, B9, C, E, K. Найкориснішим листовим овочем вважається шпинат, який можна додавати в омлети, салати, запіканки. До свого раціону також можна додати кріп, петрушку, базилік, листя салату.
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...