Включіть до раціону! ТОП-3 продукти, які потрібно їсти щодня

Для того, щоб почуватися здоровим, підтримувати організм в тонусі та самопочуття, потрібно правильно та корисно харчуватися. Раціон повинен бути збалансованим, містити у собі вітаміни та макроелементи, передають Патріоти України.

Редакція зібрала для вас інформацію та розповість про топ-3 продуктів, які потрібно їсти щодня.

Рослинна олія різного походження

Відомо, що рослинна олія – це відмінне джерело вітаміну Е. Особливо багато цієї речовини в оливковій олії прямого віджиму. Не менш корисні соєва, лляна та кунжутна олії. Їх найкраще додавати у салат замість шкідливого майонезу.

Насіння

Корисний склад має насіння соняшнику, яке містить вітаміни групи В, вітамін Е, калій, кальцій, магній, залізо і біотин. Також фахівці радять споживати насіння гарбуза, у якому є багато фосфору. Додати в раціон можна й насіння льону, кунжуту, чіа. Ними можна доповнювати не лише салати, але й смузі.

Зелень

Зелень – це відмінне джерело вітамінів A, B2, B3, B6, B9, C, E, K. Найкориснішим листовим овочем вважається шпинат, який можна додавати в омлети, салати, запіканки. До свого раціону також можна додати кріп, петрушку, базилік, листя салату.

А ви це знали? Чому картоплю треба класти в воду після закипання

неділя, 2 червень 2024, 21:15

Зварити картоплю можуть всі. Можна навіть почути слова, що не треба нас вчити, й так все знаємо. Ніколи не пізно вчитися новому. Не всі знають деякі нюанси, а в кулінарії їх дуже багато. . Картоплю переважно після чищення відразу заливають водою та від...

Можуть навіть сигналізувати про рак: Ось про що каже зміна стану нігтів

неділя, 2 червень 2024, 17:50

Нігті не лише треба тримати чистими та охайними, а й стежити за їхнім станом. Адже зміни в них можуть бути важливою ознакою того, що відбувається всередині організму, пише iflscience.com. Як і будь-яка інша ділянка тіла, нігті можуть мати новоутворення...