Включіть у раціон! ТОП-5 фруктів жовтого кольору, які здатні знизити рівень поганого холестерину

Через поганий холестерин утворюються бляшки в судинах, він здатний спровокувати ішемічну хворобу серця, атеросклероз та інші патології. Але його можна тримати під контролем, якщо ретельно стежити за раціоном. Адже не дарма кажуть: ми те, що ми їмо, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Лікарі назвали жовті фрукти, які знижують поганий холестерин.

Манго

У них багато розчинної харчової клітковини, вітаміну С і пектину. Ці речовини відіграють важливу роль у зниженні рівня холестерину в крові, особливо ліпопротеїнів низької щільності, які виступають основним фактором виникнення ішемічної хвороби серця.

Жовті кавуни

Вони не тільки смачні, а й корисні для здоров'я завдяки вмісту в плодах лікопіну — антиоксиданту, який допомагає контролювати роботу серця.

Ананаси

Ці фрукти — справжнє джерело вітамінів, мінералів і поживних речовин. В ананасах міститься особливий фермент — бромелайн, який якраз і руйнує відкладення холестерину в артеріях. Це допомагає організму підтримувати здоровий кровотік.

Банани

Зниження рівня холестерину і нормалізація артеріального тиску відбуваються завдяки калію і клітковині, що містяться в бананах. Банан — прекрасне джерело розчинної клітковини, яка благотворно впливає на самопочуття та імунну систему.

Лимони

Експерти пояснюють: у цих цитрусових багато вітаміну С. Достатньо змішувати сік двох лимонів з водою до приємного кислуватого смаку і випивати щодня, щоб рівень ліпопротеїнів низької щільності значно зменшився.

Психологічний тест: Оберіть трамвай і дізнайтесь, коли ваша найзаповітніша мрія здійсниться

понеділок, 20 травень 2024, 10:13

З настанням тепла всім нам хочеться весняної магії та дива. А ще - здійснення всіх бажань. Пропонуємо вам відкрити завісу невідомого та дізнатися, коли здійсняться ваші бажання. Хто знає, можливо, ви знаходитеся до своєї мети набагато ближче, ніж здаєт...

Дачникам на замітку! Місячний посівний календар на травень 2024 року

понеділок, 20 травень 2024, 9:59

Дізнайтеся сприятливі для цього дні в місячному посівному календарі на травень 2024 року. Він допоможе максимально ефективно використовувати час у городі і саду. Завдяки місячному посівному календарю ви отримаєте корисну інформацію про найкращі дні, в ...