Включіть у раціон! ТОП-5 фруктів жовтого кольору, які здатні знизити рівень поганого холестерину

Через поганий холестерин утворюються бляшки в судинах, він здатний спровокувати ішемічну хворобу серця, атеросклероз та інші патології. Але його можна тримати під контролем, якщо ретельно стежити за раціоном. Адже не дарма кажуть: ми те, що ми їмо, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Лікарі назвали жовті фрукти, які знижують поганий холестерин.

Манго

У них багато розчинної харчової клітковини, вітаміну С і пектину. Ці речовини відіграють важливу роль у зниженні рівня холестерину в крові, особливо ліпопротеїнів низької щільності, які виступають основним фактором виникнення ішемічної хвороби серця.

Жовті кавуни

Вони не тільки смачні, а й корисні для здоров'я завдяки вмісту в плодах лікопіну — антиоксиданту, який допомагає контролювати роботу серця.

Ананаси

Ці фрукти — справжнє джерело вітамінів, мінералів і поживних речовин. В ананасах міститься особливий фермент — бромелайн, який якраз і руйнує відкладення холестерину в артеріях. Це допомагає організму підтримувати здоровий кровотік.

Банани

Зниження рівня холестерину і нормалізація артеріального тиску відбуваються завдяки калію і клітковині, що містяться в бананах. Банан — прекрасне джерело розчинної клітковини, яка благотворно впливає на самопочуття та імунну систему.

Лимони

Експерти пояснюють: у цих цитрусових багато вітаміну С. Достатньо змішувати сік двох лимонів з водою до приємного кислуватого смаку і випивати щодня, щоб рівень ліпопротеїнів низької щільності значно зменшився.

Що ви бачите на зображенні? Простий тест розкриє правду про вас

неділя, 29 червень 2025, 13:05

В цьому тесті на особистість ти дізнаєшся свою найбільшу перевагу залежно від того, що ти побачиш на зображенні. Усе, що потрібно, - це швидко поглянути на картинку, а потім, залежно від того, що перш за все приверне твою увагу, ти дізнаєшся результат,...

Це може шокувати! Чотири продукти спричиняють щонайменше третину всіх смертей у світі

неділя, 29 червень 2025, 12:42

Щонайменше третина смертей у світі спричинена лише чотирма продуктами — до такого висновку дійшла професорка Анна Гілмор, директорка Центру громадського здоров’я XXI століття при Університеті БатаЮ передають Патріоти України. У коментарі іспанському ви...