Водіям на замітку! Як економити на заправці авто

Люди, які мають великий досвід автовласника, знають спосіб, як економити на пальному. З'ясувалося, що заправка у певні години доби виявляється більш вигідною через те, що фізичні характеристики пального, а саме його густина, змінюються залежно від температури. Про це пише "АвтоПілот", передають Патріоти України.

Як економити на заправці авто

Усі види автомобільного палива дуже чутливі до зміни температури. Чим нижче опускається стовпчик термометра, тим густіше стає пальне. І навпаки, у спеку бензин та дизель стають менш щільними, при цьому об'єм палива збільшується.

Оскільки під час заправки на АЗС ви платите саме за об'єм, то у більш прохолодну погоду отримуєте більше палива за ті самі гроші. Тому досвідчені водії радять заправляти автомобіль у ранкові або вечірні години, коли температура повітря нижча.

Також читайте

Навіщо досвідчені водії кладуть під колеса поліетиленовий пакет

Навіщо досвідчені водії кладуть під колеса поліетиленовий пакет

Безпека важливіша за економію

Проте автомобільні експерти зауважують, що така економія є незначною і не має бути вирішальним фактором, коли вам терміново необхідно залити у свою автівку паливо. Адже якщо посеред дороги у вас закінчиться бензин, це може загрожувати набагато дорожчими наслідками.

Досвідчені автовласники впевнені, що усі рішення щодо користування автомобілем і його обслуговування у першу чергу повинні ґрунтуватися на міркуваннях безпеки людей. Тож не нехтуйте своїм комфортом чи безпекою та заправляйте автівку у найзручніший для вас час.

Народні прикмети на 14 листопада: На Пилипов день треба бути обережним

п’ятниця, 14 листопад 2025, 1:04

Православне свято 14 листопада за новим календарем (27 листопада за старим) - день пам'яті святого Пилипа, одного з дванадцяти апостолів і улюблених учнів Ісуса, нагадують Патріоти України. Також сьогодні - заговини на Різдвяний піст. За юліанським кал...

Не робіть помилок! Вчені назвали каву, яка руйнує судини і може навіть нашкодити серцю

четвер, 13 листопад 2025, 18:50

Норвезькі вчені провели дослідження протягом 20 років і встановили, що споживання нефільтрованої кави підвищує ризик смерті від серцево-судинних хвороб порівняно з фільтрованою, передають Патріоти України. Головний секрет виявився неймовірно простим — ...