Водіям на замітку! Коли всесезонні шини кращі за зимові

Хоч цього тижня в Україні дещо підвищилася денна температура повітря, ночами в різних регіонах фіксуються заморозки. Тепло поволі відступає, отже настає час, коли автомобілісти мають «перевзути» свої автівки, передають Патріоти України.

В МВС попереджають, що в осінньо-зимовий період погода може різко погіршитись, а із настанням холодів керування транспортом вимагає більшої уваги. Для того, аби уникнути ДТП, водіям радять дотримуватися безпечної швидкості руху, збільшувати дистанцію між транспортними засобами та уникати ризикованих маневрів.

Літню резину, яка слабко тримає автівку на слизькій дорозі в осінньо-зимовий період, можна поміняти або на зимню, або на всесезонну. Видання auto.novyny.live пояснює, в чому «плюси» та «мінуси» цих двох варіантів.

Зимові шини

«Плюси»: дизайн протектора забезпечує кращу тягу на снігу та льоду; при їхньому виготовленні використовують м'якші гумові суміши, які зберігають еластичність при низьких температурах; із зимовими шинами гальмівний шлях на зимових поверхнях коротший.

«Мінуси»: швидше зношування на сухих та теплих дорогах; менша ефективність в умовах безсніжної або теплішої погоди.

Всесезонні шини

«Плюси»: є компромісом між зимовими та літніми шинами, можна використовувати в різних погодних умовах; довговічніші при використанні в умовах помірно теплої погоди; зазвичай мають нижчий рівень шуму при їзді.

«Мінуси»: не забезпечують такої ж стійкості та контролю на снігу та льоду, як зимові шини; можуть не бути оптимальними для особливо холодного або засніженого клімату.

При виборі «взуття» для автівки фахівці радять враховувати погодні умови регіону, де ви живете. Якщо це регіон з тривалими холодними зимами та частими опадами, то краще вибрати зимові шини. Для помірного клімату з короткими зимами та нечастими снігопадами, всесезонні шини можуть бути кращим вибором.

Тим, хто часто їздить на великій швидкості або в умовах важкого бездоріжжя, фахівці радять використовуовати спеціалізовані шини.

Джерело: Факты

Народні прикмети на 28 жовтня: Нічого не виносьте з дому. Чому жінкам на Параскеви П'ятниці треба бути обережними. Головні заборони дня

понеділок, 28 жовтень 2024, 7:05

28 жовтня за новим церковним календарем (10 листопада за старим) згадують святу Параскеву Іконійську, відому в народі як Параскева П'ятниця, а також преподобного Іова, ігумена Почаївського. За старим стилем - день пам'яті святих Євфимія Солунського, Лу...

Ось що треба класти поруч з картоплею, щоб вона пролежала всю зиму і не зіпсувалась

неділя, 27 жовтень 2024, 23:10

Досвідчені городники радять зберігати картоплю в льоху поряд з одним продуктом, який ми також завжди кладемо в прохолодне місце на зиму. Йдеться про яблука, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей секрет завжди чудово працює, якщо яблука ск...