Водіям на замітку: ТОП-4 способи значно зменшити витрати пального взимку

З настанням холодів багато автовласників відзначають, що при тих же щоденних пробігах їм доводиться заправлятися частіше. Причин тому - безліч. Це і ввімкнена "пічка", і частіше увімкнення фар (через короткий світловий день), і прогрів авто перед початком руху тощо, передають Патріоти України.

Автоексперти кажуть, що у холод витрата пального на 5-7% вища, ніж влітку. Ми вже розповідали про загальні лайфхаки, які допоможуть економити на пальному, а тепер же розкажемо, що робити, щоб заправлятися рідше саме в зимовий період.Попри те, що взимку досягнути літніх показників витрати палива майже неможливо, скоротити свої рахунки за пальне цілком реально.

1 — Вимкніть зайві споживачі

Сучасний автомобіль "нашпигований" системами, що підвищують безпеку і комфорт. Всі вони споживають електрику і, відповідно, витрачають пальне. Найбільш енерговитратними є системи, які дають тепло. Саме про них часто забуваються водії, лишаючи їх увімкненими. Наприклад, часом даремно працюють обігрів дзеркал і скла або марно гріється сидіння під дитячим кріслом. Раціонально використовуючи ці прилади, можна заощадити чимало палива.

2 — Не нагрівайте двигун занадто довго

У холодну пору року краще уникати крайнощів. Не рекомендується як рушати відразу після запуску мотора, так і довго стояти на місці, поки двигун повністю не прогріється. Оптимальний варіант — запустити мотор, очистити автомобіль від снігу, звільнити двірники й повільно рушити.

3 — Чистьте кузов

За ніч автомобіль може покритися чималим шаром снігу і деякі водії навіть не струшують його. Однак замет на даху погіршує аеродинаміку і збільшує масу машини. І те й інше, хоч і незначно, але впливає на витрату палива. Очищення кузова від снігу цілком можна поєднувати з прогріванням мотора — так вам вдасться зекономити на пальному.

4 — Приберіть ногу з педалі газу

Найефективніший спосіб заощадити паливо — перестати розганятися а-ля "газ в підлогу" і різко гальмувати. Не беріть участі у "світлофорних гонках" і не женіть стрілку спідометра до сотні там, де немає реальної потреби, радять експерти.

Психологічний тест! Оберіть дерео - і дізнайтеся, яка емоція у вас домінує

четвер, 25 квітень 2024, 6:12

Часто ми самі не можемо зрозуміти, як ми почуваємося на рівні підсвідомості та що коїться в душі. Пропонуємо дізнатися відповідь на важливе запитання: яка емоція у вас домінує, передають Патріоти України. Розгляньте дерева на картинці, і виберіть одне,...

Щоб не хропіти та не сприяти появі на обличчі зморшок: Нове дослідження, які пози для сну найкращі

четвер, 25 квітень 2024, 5:40

Вчені встановили найкращі пози для сну, які можуть позитивно впливати на якість нашого відпочинку та загальний стан організму. Для цього провели спеціальні дослідження. Вони знімали людей під час сну або використовували пристрої, які відстежують їхні р...