
Німецька організація з технічного нагляду (TÜV) за результатами технічних перевірок щорічно складає рейтинг надійності автомобілів (TÜV-Report). Сьогодні ми назвемо найбільш надійні автомобілі у віці від 10 до 11 років за версією TÜV-Report-2023, які коштують менше 5000 євро, передають Патріоти України.
Відразу скажемо, що кордон менш ніж 5000 євро взятий на підставі цін у Німеччині. В Україні такі машини можуть коштувати дорожче.
VW Golf шостого покоління випускали з 2008 до 2012 року. У цих автомобілів відсоток технічних несправностей становить 20,9%. Найчастіше у Golf шостого покоління буває підвищена витрата мастила, а також проблеми з амортизаторами та гальмами. Придбати такий Гольф можна за ціною приблизно від 4000 євро.
У Audi A3 другого покоління, який випускали з 2003 по 2012 рік, теж невелика кількість технічних проблем. У цієї моделі відсоток технічних несправностей становить 18,5%. Тільки іноді відзначаються підвищена витрата мастила та проблеми з гальмівними дисками.

Mazda3 другого покоління випускали з 2009 до 2013 року. У цього автомобіля відсоток технічних проблем також дуже низький -18,7%. До головних переваг Mazda3 другого покоління потрібно віднести високоякісну збірку, систему ESP в стандартній комплектації (це система стабілізації курсової стійкості), міцне шасі і хороші гальма. До недоліків - скарги на кермо та фари.
У Honda Jazz другого поклоніння відсоток технічних проблем становить 17,2%. Компанія Honda випускала Jazz другого покоління з 2008 до 2014 року. У Німеччині зараз такий автомобіль коштує від 3000 євро. Цілком надійна машина з мінімум технічних несправностей. Єдині проблеми – зношені гальмівні диски та іржа.

У Mini у версіях від Typ R55 до R59 відсоток технічних проблем становить 17,5%. Ці автомобілі мають мінімальну кількість технічних проблем. До недоліків можна віднести підвищену витрату мастила та не дуже яскраві фари й задні ліхтарі. Але у Mini навіть у віці 10-11 років практично бездоганні гальма, як і, наприклад, рульове управління
Багаторазове використання олії під час смаження може бути небезпечним, але не завжди. Головний ризик полягає в тому, що при повторному нагріванні жиру утворюються токсичні та канцерогенні сполуки, які потрапляють у їжу. Особливо шкідливо, якщо олія пер...
Заварювання чаю для більшості людей - справа звична й майже автоматична. Ми кидаємо пакетик у чашку, чекаємо кілька хвилин і, не замислюючись, віджимаємо його ложкою. Цей жест здається дрібницею, на яку не варто звертати увагу, передають Патріоти Украї...