Водіям на замітку! Три причини не змінювати зимові шини на літні занадто рано

Заміна зимових шин авто на літні не має відбуватися занадто рано, адже таке "перевзування" загрожує серйозними наслідками. Про це розповіли експерти порталу Today.ua, передають Патріоти України.

Через весняне різке похолодання, а у деяких регіонах температура атмосферного повітря вночі може опускається до -13 °C, літня гума може стати небезпечною.

Чому ранній перехід на літні шини небезпечний

Втрата керованості та збільшення ризику ДТП

Літня гума швидко втрачає еластичність і зчеплення з дорогою за температури нижче +4°C. Все це призводить до погіршення керованості авто.

Прискорене зношення шин

Літні шини дуже швидко стираються на морозі. Разом з низькою ефективністю такі покришки використовувати в холоди стає не тільки марно, але й небезпечно.

Підвищена витрата палива

Погіршення керованості авто призводить до необхідності додаткового маневрування, що, своєю чергою, вимагає підвищеної витрати палива.

Ідеальний час для зміни зимової гуми

Експерти рекомендують міняти зимові шини на літні лише тоді, коли температура повітря стабілізується і триматиметься вищою за +7°C. Але в Україні краще дочекатися температури вище +10°C. Такий режим можна спостерігати ближче до початку квітня.

Зимові шини можуть псуватися не лише під час руху авто

Зимові шини потребують правильного зберігання.

"Щоб вони служили довше, потрібно їх ретельно вимити, висушити, а також залишати до осені в сухому, захищеному від сонячних променів і перепадів температури місці. Якщо покришки без дисків, то зберігати їх потрібно вертикально. З дисками шини підвішуються або складаються одна на одну в стопку", — кажуть експерти.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...