Правильне, збалансоване харчування - ключ до нормального функціонування організму, зокрема мозку - одного з найважливіших органів. Окрім корисних продуктів, як темний шоколад, броколі та авокадо, існують такі, що завдають мозку шкоди. Дізнайтесь, які продукти знижують пам’ять і інтелект, і чому їх варто виключити, передають Патріоти України.
Жирна смажена їжа — картопля фрі, смажена курка — не лише шкодить фігурі, а й негативно впливає на когнітивні функції. Дослідження показують, що вживання великої кількості смажених страв пов’язане зі зниженням об’єму мозкової тканини та погіршенням пам’яті.
Також ці продукти блокують вироблення дофаміну — гормону, який відповідає за настрій і мотивацію, що веде до зниження енергії та поганого самопочуття.
Вміст великої кількості цукру у солодких напоях викликає запальні процеси у мозку та порушує роботу нервової системи. Регулярне споживання таких напоїв пов’язують із зменшенням об’єму мозку та погіршенням пам’яті, особливо гіпокампу — ділянки, відповідальної за навчання.
Хоча здається нешкідливою, надмірне жування жуйки може погіршувати концентрацію уваги і пам’ять, згідно з дослідженнями каліфорнійських вчених.
Гідрогенізовані жири, які містяться у солоних закусках, кондитерських виробах, фастфуді та деяких маргаринах, найбільш шкідливі для мозку. Вони збільшують ризик хвороби Альцгеймера, знижують об’єм мозку, пам’ять і увагу.
Деякі види риби, особливо тунець, накопичують ртуть, яка негативно впливає на когнітивні функції. Часте вживання тунця (понад 3 рази на тиждень) пов’язане з ризиком порушень мозкової діяльності. Краще обирати лосося або тріску — вони багаті на омега-3 і корисні для мозку.
Цей тест допоможе відволіктися від буденності та зазирнути у власний внутрішній світ. Оберіть один з весняних кольорів на зображенні - і ви дізнаєтесь, що він говорить про вашу особистість, сильні сторони та прагнення, передають Патріоти України. Цей п...
Щоб зробити гречку смачнішою, кулінари радять експериментувати зі спеціями, а також олією та в'яленими томатами. Ще потрібно бути обережними з сіллю, вона може як розкрити смак каші, так і зіпсувати її, передають Патріоти України.Редакція FoodOboz діли...