Мігрень можуть спровокувати продукти, що містять у складі тирамін, попередили лікарі-неврологи. Фахівці наголосили, що до них належать витримані сири, копчене або мариноване м'ясо і риба, бобові, горіхи, квашена капуста, червоне вино і соєві продукти, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Тирамін — сполука, яка утворюється під час розщеплення амінокислоти тирозину. Відомо, що тирамін призводить до вибіркового звуження мозкових судин із подальшим їх повторним розширенням, пояснили медики.
Напади мігрені можуть виникати на тлі вживання бекону, сосисок, шинки та ковбас. Людям, які страждають від нападів головного болю, варто з обережністю поставитися і до цитрусових: апельсини, грейпфрути, лимони, лайми та мандарини містять тирамін у високій концентрації. Також краще відмовитися від куріння і зловживання алкоголем. Крім того, спровокувати мігрень можуть фастфуд і страви швидкого приготування. Лікарі порадили вести щоденник головних болів і харчування, щоб виявити, які продукти чинять негативний вплив на конкретну людину.
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...