Мігрень можуть спровокувати продукти, що містять у складі тирамін, попередили лікарі-неврологи. Фахівці наголосили, що до них належать витримані сири, копчене або мариноване м'ясо і риба, бобові, горіхи, квашена капуста, червоне вино і соєві продукти, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Тирамін — сполука, яка утворюється під час розщеплення амінокислоти тирозину. Відомо, що тирамін призводить до вибіркового звуження мозкових судин із подальшим їх повторним розширенням, пояснили медики.
Напади мігрені можуть виникати на тлі вживання бекону, сосисок, шинки та ковбас. Людям, які страждають від нападів головного болю, варто з обережністю поставитися і до цитрусових: апельсини, грейпфрути, лимони, лайми та мандарини містять тирамін у високій концентрації. Також краще відмовитися від куріння і зловживання алкоголем. Крім того, спровокувати мігрень можуть фастфуд і страви швидкого приготування. Лікарі порадили вести щоденник головних болів і харчування, щоб виявити, які продукти чинять негативний вплив на конкретну людину.
Правильно вибрана пара сережок — запорука стильного образу. Прикраси акцентують на природній вроді жінки, унікальних рисах обличчя. Розглянемо більш докладно, які моделі пасують до легкого весняного вбрання. . Під час пробудження природи, розквіту пер...
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...