Впорається навіть дитина: Рисбургер із куркою від японського шеф-кухаря

Кулінар і ресторатор Йоші Фудзвівара разом зі своїм сином розповіли, як приготувати рисовий бургер, з яким впорається навіть дитина. Останнім часом рисбугери стали популярними не тільки в Японії, але і у всьому світі, зазначають Патріоти України.

Для приготування страви можна використовувати рис, який залишився після іншої трапези, а замість мірину, саке та соєвого соусу купити відразу готовий соус теріякі.

Рецепт рисового бургера

Інгредієнти:

  • Рис - 280 г
  • Курячі стегна - 2 шт.
  • Креветки - 120 г (Якщо ви вибираєте котлету з морепродуктів)
  • Яйця - 5 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Айсберг - 1 гол.
  • Кетчуп - 50 мл
  • Майонез - 50 мл
  • Соєвий соус - 25 мл
  • Саке - 25 мл
  • Мірин - 25 мл
  • Рисовий оцет - 5 мл
  • Цукор 20 г
  • Сіль - 3 г
  • Перець - 2 г
  • Масло - 50 мл

Приготування:

Зваріть рис.

Тепер візьміть курку та промийте під водою. Після відріжте жирові складки та зайві шматочки з курячого стегна. Потім дуже акуратно видаліть кісточку. Посоліть і поперчіть. Розігрійте сковороду та відправте на неї курку. Як тільки м’ясо повністю побіліє - можна перевертати. Готувати потрібно до неповної готовності. Після смажіння залиште курку, поклавши її на паперовий рушник.

Для соусу теріякі візьміть соєвий соус, мірін і саке та налийте в рівних кількостях по 50 г. Пробуйте соус, якщо не вистачає солодкості, додайте трохи цукру. Покладіть у соус курку й обсмажуйте до повної готовності м’яса. При бажанні можна купити готовий соус теріякі, а не змішувати його самостійно.

Для рисової «булочки» візьміть 60 г рису і сформуйте "булочку", попередньо змочивши руки водою, щоб рис не прилипав. Добре промніть вашу булочку в руках близько 3-4 хвилин, щоб рис виділив глютен і добре склеївся. Далі занурте «булочку» в яйце та панірувальні сухарі й обсмажте на сковороді на середньому вогні до золотої скоринки. Намагайтеся робити рисові булочки тонкими, близько 2 см, щоб їх можна було добре й швидко обсмажити.

Зберіть бургер: на корж покладіть салат айсберг, помідор, додайте кетчуп і майонез і курку. Зверху покладіть другу рисову булочку.

Також, замість курки можна зробити котлету з креветок.


Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

середа, 1 травень 2024, 18:15

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати, передають Патріоти України. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки...

Швидкий салат з картоплі та грибів для несподіваних гостей

середа, 1 травень 2024, 17:05

Коли на порозі з’являються несподівані гості, потрібно терміново щось придумати на стіл. Найпростіше приготувати смачний салат із доступних продуктів. Це буде смачно та гості будуть нагодовані, передають Патріоти України. З продуктів вам знадобляться ...