Кондитер і кулінарний експерт Ліза Глінська розповіла, як приготувати «чи то торт, чи то пиріг», який складається з шоколадного бісквіту та ніжного заварного крему. У цього десерту всього дві головні складові - бісквіт і заварний крем, а тому з тортом зможуть впоратися навіть зовсім недосвідчені кулінари. Патріоти України пропонують і вам теж приготувати ці ласощі.
Для шоколадного бісквіта:
Для крему:
Для декору:
1. Приготуйте бісквіт:
Увімкніть духовку на 170С з обдувом. Розтопіть шоколад з вершковим маслом.
Збийте яйця з цукром і сметаною, додайте розтоплений шоколад з вершковим маслом і перемішайте.
Змішайте борошно, какао-порошок, соду і розпушувач, всипте суху частину через сито до рідких інгредієнтів. Перемішайте до однорідності.
Додайте окріп і знову вимісіть.
2. Приготуйте крем:
Дістаньте зі стручка ванільну «ікру», відправте в молоко та прогрійте.
Змішайте жовтки з цукром, борошном і крохмалем. Потім додайте до жовтків 1/3 частина прогрітого молока з ваніллю, перемішайте і перелийте в сотейник до молока.
Доведіть до кипіння при постійному помішуванні, дайте покипіти 30−40 секунд.
Додайте вершкове масло, перемішайте, зніміть з вогню і перекладіть у кондитерський мішок.
3. Зберіть торт:
Викладіть на дно форми (діаметр 22 см) пергамент і промажте бортики форми розм’якшеним вершковим маслом.
Викладіть у форму тісто та рівномірно розподіліть. Потім викладіть у центр тіста крем, розгладьте верх.
Відправте випікатися на 30−35 хвилин. Дайте охолонути та дістаньте з форми.
4. Приготуйте декор:
Розтопіть шоколад з рослинним маслом, додайте горіхи, перемішайте.
5. Задекоруйте торт:
Викладіть по краях торта горіхи в шоколаді.
Смачного!
Прикрасьте свій внутрішній дворик рослинами, які залишаються зеленими, яскравими та квітучими, не вимагаючи ретельного догляду чи постійного поливу, передають Патріоти України. На щастя, деякі рослини не тільки красиві, але й практично незнищенні, за с...
Розповідаємо, які овочі після тривалого приготування втрачають практично всю свою користь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.