Кондитер і кулінарний експерт Ліза Глінська розповіла, як приготувати «чи то торт, чи то пиріг», який складається з шоколадного бісквіту та ніжного заварного крему. У цього десерту всього дві головні складові - бісквіт і заварний крем, а тому з тортом зможуть впоратися навіть зовсім недосвідчені кулінари. Патріоти України пропонують і вам теж приготувати ці ласощі.
Для шоколадного бісквіта:
Для крему:
Для декору:
1. Приготуйте бісквіт:
Увімкніть духовку на 170С з обдувом. Розтопіть шоколад з вершковим маслом.
Збийте яйця з цукром і сметаною, додайте розтоплений шоколад з вершковим маслом і перемішайте.
Змішайте борошно, какао-порошок, соду і розпушувач, всипте суху частину через сито до рідких інгредієнтів. Перемішайте до однорідності.
Додайте окріп і знову вимісіть.
2. Приготуйте крем:
Дістаньте зі стручка ванільну «ікру», відправте в молоко та прогрійте.
Змішайте жовтки з цукром, борошном і крохмалем. Потім додайте до жовтків 1/3 частина прогрітого молока з ваніллю, перемішайте і перелийте в сотейник до молока.
Доведіть до кипіння при постійному помішуванні, дайте покипіти 30−40 секунд.
Додайте вершкове масло, перемішайте, зніміть з вогню і перекладіть у кондитерський мішок.
3. Зберіть торт:
Викладіть на дно форми (діаметр 22 см) пергамент і промажте бортики форми розм’якшеним вершковим маслом.
Викладіть у форму тісто та рівномірно розподіліть. Потім викладіть у центр тіста крем, розгладьте верх.
Відправте випікатися на 30−35 хвилин. Дайте охолонути та дістаньте з форми.
4. Приготуйте декор:
Розтопіть шоколад з рослинним маслом, додайте горіхи, перемішайте.
5. Задекоруйте торт:
Викладіть по краях торта горіхи в шоколаді.
Смачного!
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...