Впорається навіть недосвідчений кухар: Рецепт шоколадного торта-пирога "Вулкан" від популярної кулінарки

Кондитер і кулінарний експерт Ліза Глінська розповіла, як приготувати «чи то торт, чи то пиріг», який складається з шоколадного бісквіту та ніжного заварного крему. У цього десерту всього дві головні складові - бісквіт і заварний крем, а тому з тортом зможуть впоратися навіть зовсім недосвідчені кулінари. Патріоти України пропонують і вам теж приготувати ці ласощі.

Рецепт торта Вулкан

Для шоколадного бісквіта:

  • 150 г борошна (6 ст. л. з гіркою)
  • 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
  • 100 г чорного шоколаду
  • 80 г сметани (3,5 ст. л. з гіркою)
  • 80 г яєць (1,5 шт.)
  • 80 мл окропу (4 ст. л.)
  • 70 г вершкового масла (жирність 82%)
  • 4 г розпушувача (1 ч. л.)
  • 4 г соди (1/3 ч. л.)
  • 30 г какао-порошку (2 ст. л. з гіркою)

Для крему:

  • 400 мл молока (1,6 склянки об'ємом 250 мл)
  • 60 г жовтків (3 шт.)
  • 80 г цукру (3, 5 ст. л. з гіркою)
  • 20 г кукурудзяного крохмалю (2 ч. л. з гіркою)
  • 20 г борошна (2 ч. л. з гіркою)
  • 30 г вершкового масла
  • ½ стручка ванілі

Для декору:

  • 100 г чорного шоколаду
  • 80 г волоських горіхів (3 ст. л., обсмажених)
  • 15 мл рослинного масла (3 ч. л.)

Приготування

1. Приготуйте бісквіт:

Увімкніть духовку на 170С з обдувом. Розтопіть шоколад з вершковим маслом.

Збийте яйця з цукром і сметаною, додайте розтоплений шоколад з вершковим маслом і перемішайте.

Змішайте борошно, какао-порошок, соду і розпушувач, всипте суху частину через сито до рідких інгредієнтів. Перемішайте до однорідності.

Додайте окріп і знову вимісіть.

2. Приготуйте крем:

Дістаньте зі стручка ванільну «ікру», відправте в молоко та прогрійте.

Змішайте жовтки з цукром, борошном і крохмалем. Потім додайте до жовтків 1/3 частина прогрітого молока з ваніллю, перемішайте і перелийте в сотейник до молока.

Доведіть до кипіння при постійному помішуванні, дайте покипіти 30−40 секунд.

Додайте вершкове масло, перемішайте, зніміть з вогню і перекладіть у кондитерський мішок.

3. Зберіть торт:

Викладіть на дно форми (діаметр 22 см) пергамент і промажте бортики форми розм’якшеним вершковим маслом.

Викладіть у форму тісто та рівномірно розподіліть. Потім викладіть у центр тіста крем, розгладьте верх.

Відправте випікатися на 30−35 хвилин. Дайте охолонути та дістаньте з форми.

4. Приготуйте декор:

Розтопіть шоколад з рослинним маслом, додайте горіхи, перемішайте.

5. Задекоруйте торт:

Викладіть по краях торта горіхи в шоколаді.

Смачного!

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Ви могли цього не знати! Ось як впливає вживання родзинок на організм

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:50

Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...