Вражає смаком! Соковита начинка та ніжна заливка: Рецепт знаменитого цвєтаєвського пирога з яблуками

Яблучний пиріг - одна з популярних страв, яку можна приготувати всього за п'ять хвилин, або витратити трохи більше часу, щоб домогтися оригінального смаку. Сайт 1000.menu пропонує рецепт, який відмінно зарекомендував себе, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста:
• борошно — 150 г
• вершкове масло — 80 г
• сметана — 100 г
• розпушувач — 1 ч.л.
Начинка: яблука — 2 шт.
Інгредієнти для заливки:
• борошно 1 ст. л
• сметана — 150 г
• цукор — 150 г;
• яйця — 1 шт;
• ванільний цукор — ст. л.
Приготування:
  • Борошно просівається, щоб пиріг вийшов пишним і повітряним.
  • Вершкове масло розтоплюється в мікрохвильовці на відповідному режимі або на водяній бані.
  • Коли масло охолоне до кімнатної температури, воно з'єднується в мисці зі сметаною та перемішується віночком до однорідності.
  • По частинах всипаються просіяне борошно та розпушувач, маса розмішується до однорідності.
  • Замішується руками м'яке та не дуже туге тісто. Потім воно збирається в кулю та поміщається в холодильник на 1 годину.
  • Тісто перекладається в форму діаметром близько 18−20 см і руками розподіляється по дну.
  • Яблука розрізаються навпіл. Вирізається серцевина з насінням. Фрукти нарізаються тонкими акуратними часточками або невеликими кубиками.
  • На основу з тіста викладаються яблучні скибочки. Вони рівномірно розподіляються в довільному порядку.
  • У ємності відповідного розміру змішуються сметана, цукор і ванільний цукор.
  • В окремій мисці віночком збивається яйце — до однорідного, пишного стану.
  • Додається яйце в сметану. Суміш перемішується до однорідності.
  • Додається ложка борошна в сметанним суміш, і суміш ще раз перемішується.
  • Яблука заливаються сметанно-яєчної сумішшю. Для рівномірного розподілу заливки по начинці форма злегка струшується.
  • Пиріг випікається в духовці приблизно 50 хвилин при температурі 180 градусів.

Це така смакота! Два несподівані продукти, які урізноманітнять вінегрет

субота, 20 квітень 2024, 21:10

Два простих інгредієнтів допоможуть надати звичній страві нового смаку, який оцінять шанувальники вінегрету. Цей салат вважається одним із найкорисніших і поживних, тому готують його досить часто, у тому числі для святкового столу. Особливо смачний він...

От у чому секрет! Що додати до дерунів, щоб вони не вбирали багато олії при смаженні

субота, 20 квітень 2024, 17:09

Дерун - національна українська страва. У місті Коростень щорічно проводиться Міжнародний фестиваль деруна, та є пам’ятник цій чудовій страві. Та, певно, не знайдеться українця, який би не любив ласувати картопляними оладками, передають Патріоти Україн...