Час вашого ранкового прийому їжі може збільшити тривалість життя аж на 35 відсотків. Про це пише UA Vestnik, передають Патріоти України.
Вчені дослідили, що ранкова порція прийому їжі у певні часові рамки впливає на тривалість життя, за умови, якщо наприкінці дня споживатиметься менше їжі.
"Організму може бути корисно їсти багату їжу на сніданок і обід, а потім вечеряти раніше. Також з’ясувалося, що обмеження калорій у нічний час пом’якшує вікові зміни в експресії генів. Іншими словами, зміна часу прийому їжі може протидіяти запальним ефектам, які старіння робить на Експресію генів", - йдеться в повідомленні.
Зокрема, обмеження калорійності продовжує тривалість життя, але механізми, за допомогою яких це відбувається, залишаються погано вивченими.
"30-відсоткового обмеження калорій було достатньо, щоб збільшити тривалість життя на 10 відсотків, однак щоденний інтервал голодування та дотримання циркадного режиму харчування діяли разом, щоб збільшити тривалість життя на 35 відсотків", - додали в повідомленні.
Власники iPhone часто дивляться на прогноз погоди у стандартному застосунку Apple і вважають, що відсоток поруч з дощовою іконкою - це ймовірність опадів. Але виявляється, цей показник має зовсім інше значення, передають Патріоти України. Як повідомляє...
Сніданок вважається основою правильного харчування, але дієтологи попереджають: не все, що виглядає корисним, справді таким є. У багатьох популярних сніданках ховається надмірна кількість доданого цукру та інших інгредієнтів, які можуть шкодити здоров’...