Врятує у спеку і просто смачно: Як приготувати домашній лимонад

В Україні синоптики прогнозують найближчим часом літню спеку. У цей час буде вельми доречним смачний апельсиновий лимонад, рецепт якого опублікував Telegram-канал "Дача. Сад та город".

Як приготувати:

Апельсини 4 шт. заморозити у морозильній камері, потім дістати, розморозити та перекрутити на м'ясорубці.

Залити трьома літрами води та залишити мінімум на три години, краще на ніч. Процідити, додати ще 6−7 літрів води, додати за смаком цукор, приблизно 700 грамів і лимонної кислоти до смаку, дати ще постояти пару годин (не обов'язково).

Можна перекрутити разом із м'ятою та лимоном, тоді не потрібно додавати лимонну кислоту.

Ваш мозок працює "в тумані"? Ось що насправді виснажує організм щодня

середа, 10 грудень 2025, 10:10

Осіння апатія, проблеми з концентрацією та постійна втома часто списуються на погоду або стрес. Але медики наголошують: ці симптоми можуть вказувати не на сезонну слабкість, а на дефіцит вітаміну B12 - речовини, без якої організм буквально переходить у...

Ідеально чистий душ за 5 хвилин! Найпростіші хитрощі, про які мовчать клінінг-сервіси

середа, 10 грудень 2025, 9:15

Чищення душової кабіни - це не просто протерти скло чи змити кран. У ній накопичуються залишки мила, вапняний наліт, жирні відкладення та навіть цвіль у важкодоступних місцях. Якщо вам здається, що ви воюєте з вітряками - є гарна новина. Є кілька прост...